osteomalacie ziekte

Osteomalacie verwijst naar een verzachting van botten, vaak veroorzaakt door een vitamine D deficiëntie. Zachte botten hebben meer kans om te buigen en breuk dan zijn harder, gezonde botten.

Osteomalacie is niet hetzelfde als osteoporose, een andere botaandoening die ook kan leiden tot botbreuken. Osteomalacie gevolg van een defect in het bot opbouwproces, terwijl osteoporose ontwikkelt door een verzwakking van eerder geconstrueerde bot.

symptomen

Spierzwakte en pijnlijke pijn in de botten zijn de belangrijkste symptomen van osteomalacie. Behandeling voor osteomalacie houdt het aanvullen van lage niveaus van vitamine D en calcium en het behandelen van eventuele onderliggende aandoeningen die kunnen worden veroorzaakt de gebreken.

Vitamine D-deficiëntie. Zonlicht produceert vitamine D in je huid. Je lichaam heeft vitamine D om calcium te verwerken. Osteomalacie kunnen ontwikkelen bij mensen die weinig tijd door te brengen in het zonlicht, draag heel sterke zonnebrandcrème of blijven bedekt terwijl buiten .; Mensen die in gebieden waar het zonlicht uur zijn korte of eet een dieet met weinig vitamine D kan osteomalacie ontwikkelen leven. Vitamine D-deficiëntie is een veel voorkomende oorzaak van osteomalacie wereldwijd .; Bepaalde ingrepen. Normaal de maag voedsel afbreekt tot vitamine D en andere mineralen die worden geabsorbeerd in de darmen vrijgeven. Dit proces wordt verstoord als je een operatie om een ​​deel of het geheel van uw maag (gastrectomie) te verwijderen, en kan leiden tot osteomalacie. Een operatie te verwijderen of te omzeilen je dunne darm kan ook leiden tot osteomalacie .; Coeliakie. In deze auto-immuunziekte, wordt de bekleding van dunne darm beschadigd door het consumeren van voedingsmiddelen met gluten, een eiwit gevonden in tarwe, gerst en rogge. Een beschadigde darmwand niet absorbeert voedingsstoffen, zoals vitamine D, en een gezonde men doet .; Nier of lever aandoeningen. Problemen met uw nieren of lever kunnen interfereren met uw vermogen om vitamine D te verwerken .; Drugs. Sommige geneesmiddelen gebruikt voor epileptische aanvallen, waaronder fenytoïne (Dilantin, Phenytek) en fenobarbital te behandelen, kan osteomalacie veroorzaken.

In de vroege stadia, kunt u geen osteomalacie symptomen, hoewel tekenen van osteomalacie schijnbare op röntgenfoto’s of andere diagnostische tests kunnen zijn. Zoals osteomalacie verergert, kunt u botpijn en spierzwakte ervaren.

Het doffe, zeurende pijn geassocieerd met osteomalacie meest van invloed op de onderrug, bekken, heupen, benen en ribben. De pijn kan erger worden ‘s nachts, of wanneer je zetten gewicht op de getroffen botten.

Verminderde spierspanning en been zwakte kan een waggelende gang veroorzaken en maken het moeilijk voor u om rond te krijgen.

Gedetailleerde beschrijvingen van uw symptomen; Informatie over medische problemen die je hebt gehad; Informatie over de medische problemen van je ouders of broers en zussen; Alle medicijnen, vitamines en voedingssupplementen u neemt; Vragen die u wilt naar de dokter te vragen

Je lichaam maakt gebruik van calcium en fosfaat om sterke botten op te bouwen. Osteomalacie kan optreden als u niet genoeg van deze mineralen in uw dieet of als je lichaam maakt ze niet goed op te vangen krijg. Deze problemen kunnen worden veroorzaakt door

Wat is de meest waarschijnlijke oorzaak van mijn klachten ?; Moet ik eventuele tests ?; Welke behandeling raden jullie aan ?; Moet ik eventuele wijzigingen in mijn dieet of levensstijl te maken ?; Ik risico van elke lange-termijn complicaties van deze aandoening ?; Zijn er brochures of ander gedrukt materiaal dat ik met me mee kan nemen? Welke websites raden jullie aan?

Oorzaken

Het risico op het ontwikkelen van osteomalacie is het grootst bij mensen die zowel inadequate inname van vitamine D en weinig blootstelling aan zonlicht, zoals ouderen en mensen die aan huis gebonden zijn of in het ziekenhuis.

Als je osteomalacie, heb je meer kans om gebroken botten te ervaren, in het bijzonder in je ribben, rug en benen.

Terwijl je in eerste instantie uw huisarts kan raadplegen, kan hij of zij u doorverwijzen naar een reumatoloog – een arts die gespecialiseerd is in artritis en andere aandoeningen van de gewrichten, spieren en botten – of een endocrinoloog, een arts die gespecialiseerd is in stofwisselingsziekten.

Misschien wilt u een lijst voor te bereiden voordat uw afspraak dat omvat

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste van uw tijd samen. Voor osteomalacie, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Risicofactoren

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om bijkomende vragen tijdens uw afspraak vragen.

Wat zijn uw symptomen, en wanneer heb je voor het eerst opmerken hen ?; Waar is de pijn gelegen ?; Zijn er gebieden inschrijven aan de aanraking ?; Is uw pijn constant of is zij komen en gaan ?; Is er iets te maken uw symptomen beter of slechter ?; Welke medicijnen, vitamines en supplementen gebruik je ?; Heb je zijn gediagnostiseerd met een andere medische voorwaarden ?; Heb je ooit maag-bypass operatie gehad ?; Welke behandelingen heb je tot nu toe geprobeerd, indien van toepassing? Is er iets geholpen?

complicaties

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Being klaar om ze te beantwoorden kunnen toestaan ​​dat meer tijd te gaan over aanvullende vragen die u kan hebben. Uw arts kan vragen

Bloed- en urinetests. In gevallen van osteomalacie veroorzaakt door vitamine D-deficiëntie of door fosfor verlies, abnormale niveaus van vitamine D en de mineralen calcium en fosfor worden vaak aangetroffen .; X-ray. Kleine scheuren in je botten die zichtbaar zijn op de X-stralen – genaamd Looser transformatie zones – zijn een typisch kenmerk van mensen met osteomalacie .; Bone biopsie. Tijdens een bot biopsie, uw arts een dunne naald door de huid en in je bot om een ​​kleine steekproef te trekken voor het bekijken onder een microscoop. Deze procedure wordt uitgevoerd na een lokale verdoving en duurt slechts ongeveer een half uur. Hoewel een bot biopsie is zeer nauwkeurig in het opsporen van osteomalacie, het is niet vaak nodig om de diagnose te stellen.

Met het oog op de onderliggende oorzaak van osteomalacie lokaliseren en uit te sluiten andere botaandoeningen, zoals osteoporose, kunt u één of meer van de volgende tests ondergaan

Eet voedingsmiddelen met een hoog vitamine D. Deze omvatten voedingsmiddelen die vitamine D van nature rijk zijn, zoals vette vis (zalm, makreel, sardines) en eigeel. Kijk ook voor voedingsmiddelen die zijn verrijkt met vitamine D, zoals granen, brood, melk en yoghurt .; Supplementen, indien nodig. Als je niet genoeg vitaminen en mineralen in uw dieet of als u een medische aandoening van het vermogen van uw spijsvertering om voedingsstoffen op de juiste wijze op te nemen, vraag dan uw arts over het nemen van een vitamine D-supplement en een calcium supplement.

Voorbereiding voor uw afspraak

Bij osteomalacie voort uit een dieet of zonlicht deficiëntie, het aanvullen van lage niveaus van vitamine D in je lichaam meestal geneest de aandoening.

In het algemeen mensen met osteomalacie nemen vitamine D oraal gedurende enkele weken tot enkele maanden.

Als uw bloedspiegels van calcium of fosfor laag zijn, kunt u een aanvulling van deze mineralen te nemen ook. Bovendien, het behandelen van elke aandoening van vitamine D-metabolisme, zoals een nierziekte of een laag fosfaatgehalte, vaak helpt de verbetering van de tekenen en symptomen van osteomalacie.

Osteomalacie veroorzaakt door onvoldoende blootstelling aan de zon of een dieet met weinig vitamine D vaak worden voorkomen. Hier zijn een paar suggesties om u te helpen uw risico op het ontwikkelen van osteomalacie te verminderen

Hoewel een nulpositie zon gekoppeld aan de ontwikkeling van osteomalacie, tijd doorbrengen in de zon kan nog niet worden aanbevolen voor de preventie of behandeling. Dat komt omdat het is niet duidelijk hoeveel zon je nodig zou hebben om te voorkomen of te behandelen osteomalacie, en omdat onbeschermde blootstelling aan de zon uw risico op huidkanker kan verhogen. Er is momenteel geen consensus onder deskundigen over welk bedrag van de blootstelling aan de zon is veilig.

Tests en diagnose

1

Behandelingen en drugs

het voorkomen

)

Meer informatie over Osteomalacie

Meer over Osteomalacie