oseltamivir (oraal) het juiste gebruik

doseren

gemiste Dosis

Praat met uw arts over de mogelijkheid van het krijgen van een griepprik als u of uw kind een nog niet hebben gehad. Dit geneesmiddel wordt geleverd met een bijsluiter. Lees deze informatie zorgvuldig en praat met uw arts als u vragen hebt.

Voor patiënten die oseltamivir voor de behandeling van griep: Dit geneesmiddel werkt het beste indien genomen binnen 2 dagen met griep symptomen (bijv., Zwakte, hoofdpijn, koorts, hoesten, loopneus of verstopte neus en keelpijn). Dit geneesmiddel moet worden genomen voor 5 dagen. Doorgaan met dit geneesmiddel voor de volledige tijd van de behandeling, zelfs als je begint te voelen beter na een paar dagen. Dit zal helpen bij het opruimen van uw infectie volledig. Als u stopt met het innemen van dit geneesmiddel te snel, kan uw symptomen terugkeren.

Voor patiënten die oseltamivir voor de preventie van griep na een blootstelling: Het geneesmiddel moet worden genomen binnen 2 dagen na blootstelling aan de griep. Dit geneesmiddel moet worden genomen voor ten minste 10 dagen.

U kunt dit geneesmiddel met maaltijden of op een lege maag. Inname van oseltamivir met voedsel kan de mogelijkheid van maagklachten te verminderen.

De mondelinge vloeibare vorm van dit geneesmiddel is verkrijgbaar in twee doseringssterkten (concentraties). Neem contact op met uw arts als u vragen heeft over de dosering instructies, hoe je een dosis af te meten met behulp van de nieuwe dosering dispenser (in ml), of over welke concentratie van Tamiflu voor orale suspensie je hebt.

Voor patiënten die de drank

opslagruimte

Als de drank niet beschikbaar is, kunt u de capsules openen en meng de inhoud in een kom met gesuikerde vloeistoffen zoals gewone of suikervrije chocolade siroop, glucosestroop, caramel topping, of lichtbruine suiker (opgelost in water). Vraag uw arts of apotheker als u vragen hebt.

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Als u een dosis of vergeet om het te gebruiken, neem dan zo spoedig mogelijk, behalve als het minder dan 2 uur voor uw volgende dosis. Neem uw volgende dosis op het normale tijdstip. Gebruik geen extra medicijnen te maken voor een gemiste dosis.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.

Bewaar de capsules bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht.

Bewaar de drank in de koelkast en gebruik het binnen 17 dagen nadat het is gemengd. Niet bevriezen. U kunt ook opslaan bij kamertemperatuur gedurende maximaal 10 dagen. Gooi een gemengde geneesmiddel dat niet is gebruikt binnen deze tijd.