orthostatische hypotensie (orthostatische hypotensie)

Orthostatische hypotensie – ook wel orthostatische hypotensie – is een vorm van lage bloeddruk dat er gebeurt als je opstaat uit zittende of liggende houding. Orthostatische hypotensie kan je duizelig of licht in het hoofd, en misschien zelfs flauwvallen.

Orthostatische hypotensie is vaak mild, duurt een paar seconden tot enkele minuten na het staan. Echter, langdurige orthostatische hypotensie kan een teken zijn van meer ernstige problemen zijn, dus praat met uw arts als u vaak het gevoel licht in het hoofd bij het opstaan. Het is nog urgenter om een ​​arts te zien als je het bewustzijn verliest, zelfs niet tijdelijk.

Milde orthostatische hypotensie vaak geen behandeling nodig. Veel mensen zo nu en dan voelen zich duizelig of licht in het hoofd na staan, en het is meestal geen reden tot bezorgdheid. De behandeling van meer ernstige gevallen van orthostatische hypotensie afhankelijk van de oorzaak.

De meest voorkomende symptoom van orthostatische hypotensie wordt gevoel in het hoofd of duizelig als je opstaat na zitten of liggen. Dit gevoel en andere symptomen, gebeurt meestal kort na het opstaan ​​en algemeen duurt slechts enkele seconden. Orthostatische hypotensie symptomen omvatten

Af en toe duizeligheid of licht in het hoofd kan relatief gering zijn – het resultaat van een lichte uitdroging, lage bloedsuikerspiegel, of te veel tijd in de zon of een hot tub, bijvoorbeeld. Duizeligheid of licht in het hoofd kan ook gebeuren als je staat na zitten voor een lange tijd, zoals in een lezing, concert of kerk. Als deze symptomen gebeuren slechts af en toe, het is meestal geen reden tot bezorgdheid.

Het is belangrijk om uw arts te zien of u voorkomende symptomen van orthostatische hypotensie ervaren, omdat ze soms tot meer ernstige problemen wijzen. Het kan nuttig zijn om een ​​record van uw symptomen, wanneer ze zich heeft voorgedaan, hoe lang ze geduurd en wat u aan het doen waren op dat moment te houden. Als deze zich voordoen op momenten dat u of anderen in gevaar kunnen brengen, bespreek dit dan met uw arts.

Wanneer je opstaat, de zwaartekracht zorgt ervoor dat het bloed te bundelen in je benen. Dit verlaagt de bloeddruk omdat er minder bloed circuleert terug naar je hart te pompen.

Wanneer een arts te zien

Wat je kunt doen

Normaal gesproken, speciale cellen (baroreceptors) in de buurt van je hart en bloedvaten nek voelen deze lagere bloeddruk en signalen naar centra te sturen in je hersenen dat op zijn beurt een signaal je hart sneller te kloppen en pomp meer bloed, waardoor de bloeddruk stabiliseert. Bovendien zijn deze cellen veroorzaken bloedvaten vernauwt, die weerstand tegen de bloedstroom verhoogt en verhoogt de bloeddruk.

Orthostatische of orthostatische hypotensie treedt op wanneer er iets onderbreekt het lichaam van de natuurlijke proces van het tegengaan van lage bloeddruk. Orthostatische hypotensie kan worden veroorzaakt door diverse omstandigheden, waaronder

Wat te verwachten van uw arts

De risicofactoren voor orthostatische hypotensie omvatten

Medicijnen. Mensen die bepaalde medicijnen hebben een groter risico op orthostatische hypotensie. Deze omvatten medicijnen gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk of hart-en vaatziekten, zoals diuretica, alfablokkers, bètablokkers, calciumantagonisten, angiotensine-converting enzyme (ACE) remmers en nitraten.

Andere medicijnen die het risico van orthostatische hypotensie kan verhogen zijn medicijnen gebruikt voor de behandeling van de ziekte van Parkinson, bepaalde antidepressiva, bepaalde antipsychotica, spierverslappers, geneesmiddelen voor de behandeling van erectiestoornissen en verdovende middelen.

Het gebruik van medicijnen die hoge bloeddruk in combinatie met andere recept en over-the-counter medicatie kan een lage bloeddruk veroorzaken te behandelen.

Terwijl milde vormen van orthostatische hypotensie hinderlijk zijn, maar meer ernstige complicaties mogelijk, vooral bij oudere volwassenen. Deze complicaties zijn

Er zijn geen speciale voorbereidingen nodig zijn uw bloeddruk te hebben gecontroleerd. Maar het is handig als je een shirt met korte mouwen of een loosefitting shirt met lange mouwen die kunnen worden geduwd tijdens uw evaluatie, zodat de bloeddruk manchet goed kan passen rond je arm te dragen.

Omdat afspraken kunnen kort zijn en omdat er vaak veel te bespreken, is het een goed idee om voorbereid te zijn voor uw afspraak. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen, en wat te verwachten van uw arts.

Uw tijd met uw arts kan worden beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen kan u helpen het meeste van uw tijd samen. Lijst uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijk in het geval de tijd om is. Voor lage bloeddruk, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om bijkomende vragen tijdens uw afspraak vragen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen voorbehouden tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd door te brengen. Uw arts kan vragen

Het doel bij de evaluatie orthostatische hypotensie, zoals bij alle vormen van lage bloeddruk, is de onderliggende oorzaak te vinden. Dit helpt bij het bepalen van de meest geschikte behandeling en eventuele hart, de hersenen en het zenuwstelsel problemen die verantwoordelijk zijn voor uw lage bloeddruk kunnen identificeren. Echter de oorzaak niet altijd gevonden.

Om uw conditie te diagnosticeren, kan uw arts uw medische geschiedenis bekijken, beoordelen uw symptomen en voeren een lichamelijk onderzoek.

Om u te helpen bereiken van een diagnose, kan uw arts een of meer van de volgende bevelen

Elektrocardiogram (ECG). Deze niet-invasieve test detecteert onregelmatigheden in uw hartritme of hart-structuur, en problemen met de toevoer van bloed en zuurstof naar uw hartspier.

Tijdens deze pijnloze, niet-invasieve test worden zacht, kleverig pleisters (elektroden) aan de huid van de borst, armen en benen. De patches detecteren elektrische signalen van uw hart, terwijl een machine hen registreert op ruitjespapier of toont ze op een scherm.

Soms hartritmestoornissen komen en gaan, en een ECG zal geen problemen te vinden. Als dit gebeurt, kunt u worden gevraagd om een ​​24-uurs Holter-monitor dragen om de elektrische activiteit van uw hart op te nemen als je over je dagelijkse routine.

Echo cardiogram. In deze niet-invasieve examen, worden geluidsgolven gebruikt om een ​​videobeeld van je hart te produceren. Geluidsgolven zijn gericht op het hart van een wand-achtig apparaat (transducer), die gehouden wordt op je borst.

De geluidsgolven die stuiteren je hart worden weerspiegeld door uw borstwand en elektronisch verwerkt om videobeelden van je hart te bieden in beweging om de onderliggende structurele hart-en vaatziekten op te sporen.

De behandeling van orthostatische hypotensie afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Uw arts zal proberen om de onderliggende gezondheidsprobleem aan te pakken – uitdroging of hartfalen, bijvoorbeeld – in plaats van de lage bloeddruk zelf.

Voor milde orthostatische hypotensie, een van de eenvoudigste behandeling is om te zitten of liggen direct na het gevoel in het hoofd bij het opstaan. Uw symptomen van orthostatische hypotensie verdwijnen meestal.

Bij lage bloeddruk wordt veroorzaakt door medicatie, behandeling impliceert gewoonlijk om de dosis van de medicatie of het volledig stoppen.

Orthostatische hypotensie behandelingen omvatten

Veranderingen in levensstijl. drinken weinig tot geen alcohol;; vermijden walking bij warm weer, het verhogen van het hoofd van uw bed en opstaan ​​langzaam Uw arts kan een aantal veranderingen in levensstijl, met inbegrip van het drinken van voldoende vloeistoffen, zoals water voorstellen. Uw arts kan ook voorstellen oefenprogramma’s om uw beenspieren te versterken.

Als u niet ook een hoge bloeddruk, kan uw arts voorstellen het verhogen van de hoeveelheid zout in uw dieet. Als uw bloeddruk daalt na het eten, kan uw arts klein, koolhydraatarme maaltijden aanraden.

Medicijnen. Verschillende medicijnen, alleen of samen worden gebruikt, kan worden gebruikt om orthostatische hypotensie. Bijvoorbeeld wordt het geneesmiddel fludrocortison vaak gebruikt om de hoeveelheid vocht in het bloed, waardoor de bloeddruk doet verhogen. Artsen maken vaak gebruik van de drug midodrine (ProAmatine) om staande bloeddruk te verhogen. Het werkt door het beperken van het vermogen van bloedvaten te breiden, waardoor verhoogt de bloeddruk.

Droxidopa (Northera) kan worden voorgeschreven voor de behandeling orthostatische hypotensie geassocieerd met de ziekte van Parkinson, multiple systeem atrofie of zuiver autonoom falen.

Andere medicijnen, zoals pyridostigmine (Regonol, Mestinon), niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s), cafeïne en epoëtine (Epogen, Procrit), worden soms gebruikt, ook, alleen of met andere medicijnen voor mensen die niet zijn geholpen met veranderingen in levensstijl of andere medicijnen.

Er zijn veel eenvoudige stappen om het beheer van of het voorkomen van orthostatische hypotensie. Uw arts kan geven u een aantal suggesties, waaronder

een bezoek aan uw arts