ortho-novum: toepassingen, dosering & bijwerkingen

Wat is Ortho-Novum?

Ortho-Novum wordt gebruikt als anticonceptie om zwangerschap te voorkomen.

Ortho-Novum kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Heeft Ortho-Novum Niet gebruiken als u zwanger bent of als u onlangs een baby.

Belangrijke gegevens

Je moet Ortho-Novum niet in als u een van de volgende voorwaarden: ongecontroleerde hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten, een bloedstolling stoornis, problemen met de bloedsomloop, diabetische problemen met uw ogen of nieren, ongewone vaginale bloeden, leverziekte of leverkanker , ernstige migraine, of als u ooit heb gehad borst of baarmoederkanker, geelzucht, veroorzaakt door de pil, een hartaanval, een beroerte of een bloedstolsel.

Inname van Ortho-Novum kunt uw risico op bloedstolsels, beroerte of een hartaanval te verhogen, vooral als u bepaalde andere voorwaarden, of als je te zwaar bent.

Roken kan het risico op bloedstolsels, beroerte of een hartaanval te verhogen, terwijl het nemen van de pil. Je moet Ortho-Novum niet als u rookt en ouder zijn dan 35 jaar.

Inname van Ortho-Novum kunt uw risico op bloedstolsels, beroerte of een hartaanval te verhogen. Je bent nog meer risico als je een hoge bloeddruk, diabetes, hoge cholesterol, of als je te zwaar bent. Uw risico op een beroerte of een bloedstolsel is het hoogst tijdens het eerste jaar van het nemen van de pil. Uw risico is ook hoog als je de pil na hen niet nemen gedurende 4 weken of langer opnieuw te starten.

Voordat u dit geneesmiddel

Roken kan uw risico op bloedstolsels, beroerte of een hartaanval aanzienlijk vergroten. Uw risico verhoogt de ouder je bent en hoe meer je rookt. Je moet Ortho-Novum niet gebruiken als u rookt en ouder bent dan 35 jaar oud.

Heeft Ortho-Novum Niet gebruiken als u zwanger bent of denkt dat u zwanger zou kunnen zijn. Vertel het uw arts meteen als u zwanger wordt, of als u twee menstruatie op een rij te missen. Als u onlangs een baby hebben gehad, wacht minstens 4 weken voor het nemen van Ortho-Novum.

Je moet Ortho-Novum niet als u hebt

onbehandeld of ongecontroleerde hoge bloeddruk

hart-en vaatziekten (coronaire hartziekte, ongecontroleerde hartklep stoornis, geschiedenis van een hartaanval, beroerte, of bloedstolsel)

een bloedstolling aandoening of problemen met de bloedsomloop

problemen met uw ogen, nieren of het verkeer veroorzaakt door diabetes

een geschiedenis van hormoon-gerelateerde kanker zoals borstkanker en baarmoederkanker

ongewone vaginale bloeden dat niet is gecontroleerd door een arts

leverziekte of leverkanker

ernstige migraine (met aura, gevoelloosheid, zwakte, of visie veranderingen), vooral als u ouder dan 35 zijn

een geschiedenis van geelzucht, veroorzaakt door zwangerschap of anticonceptiepillen; of

als u rookt en ouder bent dan 35 jaar oud.

Om ervoor te zorgen Ortho-Novum veilig zijn voor u, vertel uw arts als u

hoge bloeddruk, spataderen

hoge cholesterol of triglyceriden, of als je te zwaar bent

een geschiedenis van depressie

traag werkende schildklier

Galblaas ziekte

Hoe moet ik nemen Ortho-Novum?

suikerziekte

aanvallen of epilepsie

een geschiedenis van onregelmatige menstruatiecyclus

tuberculose; of

een geschiedenis van fibrocystische borst ziekte, knobbeltjes, knobbeltjes, of een abnormale mammogram.

De hormonen in Ortho-Novum kan overgaan in de moedermelk en kan een zogende baby schaden. Deze medicatie kan ook vertragen de productie van moedermelk. Niet gebruiken als u borstvoeding geeft een baby.

Neem Ortho-Novum precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg alle aanwijzingen op uw recept label. Neem dit geneesmiddel niet in grotere of kleinere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

U zult uw eerste pil op de eerste dag van je menstruatie of op de eerste zondag na je menstruatie begint. Mogelijk moet u back-up anticonceptie, zoals condooms of een zaaddodend middel te gebruiken, wanneer u voor het eerst start met het gebruik van deze medicatie. Volg de instructies van uw arts.

Neem één pil per dag, maximaal 24 uur na elkaar. Wanneer de pillen opraken, start een nieuw Ortho-Novum pakken de volgende dag. U kunt zwanger worden als je een pil niet dagelijks doen nemen. Haal je recept bijgevuld voordat je pillen helemaal leeg.

De 28 dagen Ortho-Novum anticonceptie verpakking bevat zeven groene “herinnering” pillen om u op uw regelmatige cyclus te houden. Uw periode zal beginnen meestal tijdens het gebruik van deze herinnering pillen.

Misschien heeft u doorbraak bloeden, vooral tijdens de eerste 3 maanden. Vertel uw arts als het bloeden aanhoudt of is erg zwaar.

Gebruik maken van een back-up anticonceptie als je ziek met ernstige braken of diarree zijn.

Als u een operatie of medische tests nodig hebt of als u zal zijn op bedrust, kan het nodig zijn om te stoppen met het gebruik van deze medicatie voor een korte tijd. Elke arts of chirurg die je behandelt zou moeten weten dat u gebruik maakt van Ortho-Novum.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Terwijl het nemen van Ortho-Novum, moet u uw arts regelmatig te bezoeken.

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Bewaren bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte.

Wat moet ik vermijden tijdens het gebruik van Ortho-Novum?

Neem Ortho-Novum precies zoals voorgeschreven door uw arts. Volg de patiënt instructies die bij uw geneesmiddel. Vraag uw arts of apotheker als u deze instructies niet begrijpt. Het missen van een pil verhoogt het risico op zwangerschap.

Als u één actieve Ortho-Novum pil mist, neem twee pillen op de dag dat u het zich herinnert. Neem dan één pil per dag voor de rest van het peloton.

Als u twee actieve Ortho-Novum pillen missen in een rij in week 1 of 2, neem twee pillen per dag gedurende twee dagen op een rij. Neem dan één pil per dag voor de rest van het peloton. Gebruik back-up anticonceptie gedurende ten minste 7 dagen na de gemiste pillen.

Ortho-Novum bijwerkingen

Als u twee actieve pillen missen op een rij in week 3, gooien de rest van het peloton en start een nieuwe verpakking op dezelfde dag als je een dag 1 starter. Als u een zondag starter, houdt het nemen van een pil elke dag tot en met zondag. Op zondag, gooien de rest van het peloton en start een nieuwe verpakking die dag.

Als je drie actieve pillen missen in een rij in week 1, 2 of 3, gooien de rest van het peloton en start een nieuwe verpakking op dezelfde dag als je een dag 1 starter. Als u een zondag starter, houdt het nemen van een pil elke dag tot en met zondag. Op zondag, gooien de rest van het peloton en start een nieuwe verpakking die dag.

Als je twee of meer pillen missen, kan je niet een periode in de maand. Als u een periode missen voor twee maanden op rij, bel dan met uw arts, omdat u zwanger zou kunnen zijn.

Als u een herinnering pil missen, gooi het weg en houdt het nemen van een herinnering pil per dag totdat de verpakking leeg is. Je hoeft geen back-up anticonceptie nodig hebt als je een herinnering pil missen.

Niet roken tijdens het gebruik van de pil, vooral als u ouder bent dan 35 jaar.

Ortho-Novum zal je niet beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen – waaronder HIV en AIDS. Het gebruik van een condoom is de enige manier om jezelf te beschermen tegen deze ziekten.

Get dringende medische hulp als u tekenen van een allergische reactie op Ortho-Novum hebben: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Stop het gebruik van Ortho-Novum en bel uw arts onmiddellijk als u

symptomen van een beroerte – plotselinge gevoelloosheid of zwakte (vooral aan één kant van het lichaam), plotselinge ernstige hoofdpijn, onduidelijke spraak, problemen met zicht of balans

tekenen van een bloedstolsel – pijn op de borst, plotselinge hoesten, piepende ademhaling, ophoesten van bloed, zwelling of warmte in één of beide benen

hartaanval symptomen – pijn op de borst of druk, pijn zich naar je kaak of schouder, misselijkheid, zweten

visie wijzigingen

een verandering in het patroon of ernst van migraine

zwelling in uw handen, enkels of voeten

een knobbeltje in de borst; of

symptomen van depressie – slaapproblemen, zwakte, vermoeidheid, stemmingswisselingen.

Common Ortho-Novum bijwerkingen kunnen zijn

misselijkheid, braken

borsten of zwelling

sproeten of donkere verkleuring van de gezichtshuid, toegenomen haargroei, verlies van hoofdhaar

veranderingen in het gewicht of eetlust

Welke andere drugs zullen beïnvloeden Ortho-Novum?

problemen met contactlenzen

vaginale jeuk of lozing; of

Ortho-Novum 1/35 (ethinylestradiol / norethindron)

veranderingen in uw menstruatie, verminderde zin in seks.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Sommige geneesmiddelen kunnen Ortho-Novum minder effectief, wat kan resulteren in zwangerschap. Andere geneesmiddelen kunnen worden beïnvloed door de pil. Dit geldt ook voor het voorschrijven en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Niet alle mogelijke interacties worden vermeld in deze medicatie gids. Vertel uw arts over alle geneesmiddelen die u gebruikt, en die u start of stopt met het gebruik tijdens de behandeling met Ortho-Novum. Geef een lijst van al uw geneesmiddelen aan een zorgverlener die je behandelt.

Disclaimer: Alle inspanningen werden geleverd om ervoor te zorgen dat de verstrekte informatie juist is, up-to-date en compleet, maar geen garantie wordt gemaakt in die zin. informatie over drugs Multum is een bron van informatie ontworpen om gelicentieerde zorgverleners te helpen bij de zorg voor hun patiënten en / of aan de consument te dienen het bekijken van deze service als een aanvulling op, en geen vervanging voor, de expertise, vaardigheden, kennis en het oordeel van de zorgverleners. De hierin opgenomen informatie is niet bedoeld om alle mogelijke toepassingen, routebeschrijvingen, voorzorgsmaatregelen, waarschuwingen, drug interactions, allergische reacties of schadelijke effecten te dekken. Als u vragen heeft over de medicijnen die u gebruikt hebt, contact op met uw arts, verpleegkundige of apotheker.

13.01.2016-02-09, 02:50:41

Zwangerschap Categorie X Niet voor gebruik tijdens zwangerschap

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Doxycycline acne, topische clindamycine, erythromycine topisch, topische tetracycline, minocycline

Geboortebeperking Mirena, Depo-Provera, medroxyprogesteron, Provera, Implanon NXT, NuvaRing

Abnormale baarmoeder Bloeden Mirena, Premarin, Megace, Depo-Provera, megestrol, medroxyprogesterone

Endometriose Lupron, Depo-Provera, medroxyprogesteron, Provera, norethindron, Ortho Tri-Cyclen