open gewrichtsprotheses voor kaakgewrichtsproblemen

Oral Health Trends

Open-gewrichtsartroplastiek is een operatie te herstellen, verplaatsen, vervangen of onderdelen te verwijderen in een gewricht. Wanneer gebruikt voor de behandeling temporomandibulair stoornis (TMD), gaat het meestal de articulaire schijf die het kaakgewricht kussens.

Open-gewrichtsprotheses gebeurt onder algemene verdoving. U kunt normaal zou verwachten naar huis te gaan op dezelfde dag.

Wanneer kaak gezamenlijke beweging niet kan worden herwonnen, omdat de schijf te veel is veranderd of de gezamenlijke heeft afgebroken, kan de chirurg de schijf moet (discectomie) te verwijderen en te vervangen door een kunstmatige disc.

Na de operatie, geneesmiddelen voorgeschreven om pijn en zwelling te verminderen.

U kunt fysiotherapie beginnen binnen 48 uur om beweging te houden en te voorkomen dat littekenweefsel van de vorming.

U kan worden gegeven een mondstuk (spalk) te dragen terwijl het herstel van uw kaak.

Open-gewrichtsprotheses wordt gebruikt wanneer

Disc herpositionering chirurgie kan de pijn verlichten en verbeteren van de kaak-functie. Deze operatie heeft goede resultaten 80% tot 95% van de tijd. 1

Mogelijke complicaties zijn

Indien mogelijk, is een niet-chirurgische aanpak de voorkeur boven een operatie, omdat

De huidige praktijk trends zijn te veranderen disc positie of de structuur te voorkomen. Nadat de disc vervangen, een negatieve reactie op een kunstmatige schijf is mogelijk.

Herhaal operatie minder snel positieve resultaten.

Operaties gedaan met behulp van open-gewrichtsprotheses vereisen meer hersteltijd dan doen arthroscopische ingrepen.

Als uw arts adviseert een operatie, deskundigen het erover eens dat het het beste om een ​​second opinion te krijgen.

Voltooiing van de operatie informatie formulier (PDF) (Wat is een PDF-document?) Om u te helpen voor te bereiden op deze operatie.

Tucker MR, et al. (2008). Beheer van temporomandibulaire stoornissen. In JR Hupp et al., Eds., Eigentijds Mondziekten en Kaakchirurgie, 5e ed., Blz. 629-649. St. Louis: Mosby Elsevier.

Adam Husney, MD – Family Medicin; Arden Christen, DDS, MSD, MA, facd – Tandheelkunde

Er zijn benige gezwellen in het kaakgewricht. Dergelijke gezwellen zijn moeilijk te bereiken met arthroscopische methoden; Complicaties van een eerdere operatie optreden, zoals het falen van een kunstgewricht vervangen; Het gewricht is samengesmolten met benige groei (ankylose); Het gewricht is niet toegankelijk met een arthroscopische ingreep.

Verlies van de kaak beweging. Iedereen heeft enige afname in beweeglijkheid kaak na de operatie, omdat de kaak geneest door littekenweefsel, dat harder en strakker dan normaal weefsel. Maar kaak oefeningen zullen kaakbeweging helpen; Bijwerkingen van de materialen in een kunstmatige schijf. Het risico van weefselafstoting is hoger als kunstmatige materialen, in plaats van je eigen weefsel, worden gebruikt.

14 november 2014

U \ ‘ll vinden tips en trucs, evenals het laatste nieuws en onderzoek op het Oral Health.

U bent momenteel

Slechts 18,5% van de mensen in de wereld nooit floss. Je mist op een makkelijke manier om een ​​groot verschil in de gezondheid van uw mond te maken. Ongeacht hoe goed je borstel, plaque vormt nog altijd tussen de tanden en langs het tandvlees. Zijde etensresten opgesloten tussen de tanden en verwijdert de film van bacteriën die vormen voordat er blijkt om plaque die ontstoken tandvlees (gingivitis), holten en tandverlies kunnen veroorzaken. Probeer flossen slechts één tand aan de slag.

Je bent één van de 31% van vele mensen in de wereld die niet dagelijks doen flossen. Je mist op een makkelijke manier om een ​​groot verschil in de gezondheid van uw mond te maken. Ongeacht hoe goed je borstel, plaque vormt nog altijd tussen de tanden en langs het tandvlees. Tandenborstel varkenshaar alleen kan niet effectief schoonmaken tussen deze krappe ruimtes. Flossen verwijdert tot 80% van de film die verhardt tot plaque, die ontstoken tandvlees (gingivitis), holten en tandverlies kunnen veroorzaken. Doel voor 3 dagen!

Je bent één van de 31% van vele mensen in de wereld die niet dagelijks doen flossen, maar je bent goed op uw manier aan het maken van een positieve invloed op uw tanden en tandvlees. Ongeacht hoe goed je borstel, plaque vormt nog altijd tussen de tanden en langs het tandvlees. Tandenborstel varkenshaar alleen kan niet effectief schoonmaken tussen deze krappe ruimtes. Flossen verwijdert tot 80% van de film die verhardt tot plaque, die ontstoken tandvlees (gingivitis), holten en tandverlies kunnen veroorzaken. Doel voor alle 7 dagen!

Slechts 50,5% van de vele mensen in de wereld floss dagelijks, en goed voor je dat je een van hen! Ongeacht hoe goed je borstel, plaque vormt nog altijd tussen de tanden en langs het tandvlees. Tandenborstel varkenshaar alleen kan niet effectief schoonmaken tussen deze krappe ruimtes. Flossen verwijdert tot 80% van de film die verhardt tot plaque, die ontstoken tandvlees (gingivitis), holten en tandverlies kunnen veroorzaken. Gefeliciteerd met een goede mondgezondheid gewoonte!

U zult tips en trucs, evenals het laatste nieuws en onderzoek op het Oral Health te vinden.

BRONNEN

Dental Association, Healthy People 2010

Het is goedkoper, veiliger en niet-invasieve; Het kan worden gestopt of omgekeerd; Het gaat minder kans op blijvende schade.