omeprazol en natriumbicarbonaat (oraal) goed gebruik

doseren

gemiste Dosis

Neem dit geneesmiddel alleen zoals aangegeven door uw arts. Neem niet meer van te nemen, hoeft het niet meer vaak, en neem het niet voor een langere tijd dan uw dokter besteld. Stop niet met het innemen van dit geneesmiddel als uw arts u verteld om het te nemen voor een bepaalde tijd, zelfs als u zich beter voelt.

Dit geneesmiddel wordt geleverd met een patiënt informatie insert. Lees en volg de instructies nauwkeurig. Vraag uw arts als u vragen hebt.

Dit geneesmiddel bevat natrium (zout). Praat met uw arts voordat u dit geneesmiddel als je op een low-natrium (zoutarm) dieet of als u of een verhoogd risico op hartfalen.

Vertel uw arts als u het nemen van calciumsupplementen op een regelmatige basis.

Zowel 20 en 40 mg orale suspensie pakketten of capsules bevatten dezelfde hoeveelheid natriumbicarbonaat. Niet in de plaats van twee 20 milligram (mg) orale suspensie pakketten of capsules met een 40 mg orale suspensie pakketten of capsules. Praat met uw arts als u vragen hebt.

Neem dit geneesmiddel op een lege maag ten minste 1 uur voor de maaltijd. Voor patiënten die continue voeding door een buis moeten voeden tijdelijk is gestopt ongeveer 3 uur voor en 1 uur na toediening van Zegerid® poeder voor orale suspensie.

opslagruimte

Slik de capsules heel door met water. Neem het niet met andere vloeistoffen. Geen pauze, pletten, of kauwen. Laat de capsule niet open en strooi de inhoud in voedsel.

Om het poeder voor orale suspensie te gebruiken

Als u gebruik maakt van het poeder voor orale suspensie met een neussonde of orogastric buis

De dosis van dit geneesmiddel zal verschillend zijn voor verschillende patiënten. Volg uw arts orders of de aanwijzingen op het etiket. De volgende informatie bevat alleen de gemiddelde doses van dit geneesmiddel. Als uw dosis is anders, doe het niet veranderen, tenzij uw arts u vertelt dat te doen.

De hoeveelheid geneesmiddel die u afhankelijk van de sterkte van het geneesmiddel. Ook het aantal doses u elke dag in te nemen, de toegestane tijd tussen de doses en de duur van het geneesmiddel in te nemen ben je afhankelijk van de medisch probleem waarvoor u gebruik van het geneesmiddel.

Als u een dosis van dit geneesmiddel, neem dan zo spoedig mogelijk. Echter, als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis over en ga terug naar uw normale doseringsschema. Niet doses verdubbelen.

Bewaar het geneesmiddel in een afgesloten container bij kamertemperatuur, weg van warmte, vocht en direct licht. Vorstvrij bewaren.

Buiten het bereik van kinderen.

Bewaar geen verouderde medicijnen of medicijnen niet meer nodig.

Vraag uw zorgverlener hoe je zou moeten ontdoen van alle medicijnen die u niet gebruikt.