Omacor (omega-3) visolie informatie

Wat is Omacor?

Omacor wordt gebruikt in combinatie met een dieet en lichaamsbeweging om lagere triglyceriden in het bloed te helpen.

Omacor kan ook worden gebruikt voor andere doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Neem Omacor precies zoals aangegeven op het etiket, of zoals voorgeschreven door uw arts. Neem het niet in grotere hoeveelheden of langer dan aanbevolen.

Wat is de belangrijkste informatie die ik moet weten over Omacor?

Slik de Omacor capsule geheel. Niet doorboren of open de capsule.

Omacor is slechts een deel van een compleet programma van de behandeling die ook voeding, lichaamsbeweging en gewicht onder controle. Volg uw dieet, medicatie en oefeningen zeer nauw.

Als u een dosis mist, gebruik maken van de medicatie zodra u eraan denkt. Als het bijna tijd is voor de volgende dosis, sla de gemiste dosis en wacht tot uw volgende geplande dosis. Gebruik geen extra medicijnen om de gemiste dosis.

Er kunnen andere geneesmiddelen die invloed hebben Omacor. Vertel uw arts over alle voorgeschreven en over-the-counter medicijnen die u gebruikt. Dit omvat vitaminen, mineralen, plantaardige producten, en andere geneesmiddelen door artsen voorgeschreven. Begin niet met een nieuwe medicatie zonder uw arts te vertellen.

Wat moet ik bespreken met mijn arts alvorens Omacor?

Stop het gebruik van Omacor en krijg dringende medische hulp als u denkt dat u gebruikt te veel medicijnen, of als u een van deze symptomen van een allergische reactie: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Minder ernstige bijwerkingen hebben meer kans, en je mag geen te hebben. Praat met uw arts over een neveneffect dat lijkt ongewone of is vooral hinderlijk.

Niet gebruiken Omacor als u allergisch om te vissen of sojabonen.

Als u bepaalde voorwaarden, kunt u een dosisaanpassing of speciale tests nodig hebben om deze medicatie veilig kan geschieden. Voordat u Omacor nemen, vertel uw arts als u allergisch bent voor alle voedingsmiddelen of drugs zijn, of als u

suikerziekte

leverziekte

een pancreas stoornis

een traag werkende schildklier; of

als je drinkt meer dan 2 alcoholische dranken per dag.

de overheid zwangerschap categorie C. Het is niet bekend of dit medicijn is schadelijk voor een ongeboren baby. Voordat u Omacor nemen, vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden tijdens de behandeling. Het is niet bekend of omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren in de moedermelk of indien dit een zogende baby kan schaden. Gebruik dit medicijn niet gebruiken zonder te vertellen uw arts als u borstvoeding geeft een baby zijn. Mis deze medicatie aan niemand te geven onder de 18 jaar oud.

Zie ook: de zwangerschap en borstvoeding waarschuwingen (in meer detail)

Neem Omacor precies zoals het was voor jou. Laat de medicijn niet in grotere hoeveelheden, of neem voor meer dan de aanbevolen door uw arts. Volg de aanwijzingen op uw recept label.

Omacor werkt het beste als je het met voedsel.

Om zeker te zijn Omacor helpt je conditie, zal uw bloed getest moeten worden op een regelmatige basis. Je lever functie kan ook getest moeten worden. Gebruik geen geplande bezoeken aan uw arts niet te missen.

Omacor is slechts een deel van een compleet programma van de behandeling die ook voeding, lichaamsbeweging en gewicht onder controle. Volg uw dieet, medicatie en oefeningen zeer nauw.

Bewaar Omacor bij kamertemperatuur weg van vocht en warmte. Niet bevriezen.

Neem de gemiste dosis zodra u eraan denkt. Als het bijna tijd is voor uw volgende dosis, sla de gemiste dosis en neem het geneesmiddel bij de volgende geplande tijd. Geen extra medicijnen te nemen om de gemiste dosis.

Zoek direct medische hulp als u denkt dat u teveel van dit medicijn hebben gebruikt.

Hoe moet ik Omacor nemen?

Een overdosis van Omacor wordt niet verwacht dat levensbedreigende symptomen veroorzaken.

Vermijd het eten van voedsel dat veel vet of cholesterol. Omacor zal niet zo effectief zijn in het verlagen van uw triglyceriden zijn als u niet het dieet plan aanbevolen door uw arts te volgen.

Vermijd het drinken van alcohol. Het kan triglyceriden verhogen en kan uw toestand nog erger te maken.

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie: netelroos; ademhalingsproblemen; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel. Stop met het gebruik Omacor en bel uw arts onmiddellijk als u een van deze ernstige bijwerkingen

koorts, koude rillingen, spierpijn, griepachtige verschijnselen

pijn op de borst; of

onregelmatige hartslag.

Minder ernstige Omacor bijwerkingen kunnen zijn

rugpijn

ongebruikelijke of onaangename smaak in je mond

maagklachten, boeren; of

milde huiduitslag.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

Alvorens Omacor, vertel uw arts als u één van de volgende geneesmiddelen

oestrogenen (de pil of hormoonvervangende)

Wat moet ik vermijden?

een bloedverdunner zoals warfarine (Coumadin)

een bètablokker zoals atenolol (Tenormin), carvedilol (Coreg), labetalol (Normodyne, Trandate), metoprolol (Lopressor, Toprol), propranolol (Inderal, InnoPran), sotalol (Betapace), timolol (Blocadren), en anderen; of

een diureticum (water pil), zoals chloorthiazide (Diuril), hydrochlorothiazide (HydroDIURIL, Microzide), chlorthalidone (Hygroton, Thalitone), indapamide (Lozol), metolazone (Mykrox, Zaroxolyn), en anderen.

Omacor bijwerkingen

Deze lijst is niet compleet en kunnen er andere medicijnen die kunnen interageren met Omacor. Vertel uw arts over alle voorgeschreven en over-the-counter medicijnen die u gebruikt. Dit omvat vitaminen, mineralen, plantaardige producten, en andere geneesmiddelen door artsen voorgeschreven. Begin niet met een nieuwe medicatie zonder uw arts te vertellen.

4.01.05 / 06/2009 9:23:00 uur.

Beschikbaarheid Rx / OTC Rx en / of OTC

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedenis 08 jaar keurde de regering 2007

Hypertriglyceridemie fenofibraat, visolie, TriCor, Lovaza, omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren, Trilipix, Vascepa, fenofibrinezuur, Lofibra

Voedingssupplementen multivitamine, visolie, biotine, Lovaza, CoQ10, ascorbinezuur, calcium / vitamine d, co-enzym Q10, Probiotic Formula, omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren

Welke andere drugs zullen Omacor beïnvloeden?

Omacor (omega-3 polyonverzadigde vetzuren)