olmesartan en hydrochloorthiazide (oraal) voorzorgsmaatregelen

Het is zeer belangrijk dat uw arts controleer je de voortgang op regelmatige bezoeken om ervoor te zorgen dat dit geneesmiddel goed werkt. Bloed- en urinetests kan nodig zijn om te controleren op ongewenste effecten.

Het gebruik van dit geneesmiddel tijdens de zwangerschap kan uw ongeboren kind schadelijk zijn. Gebruik een effectieve vorm van anticonceptie uit om zwanger te houden. Als u denkt dat u zwanger bent geworden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel, raadpleeg dan uw arts meteen.

Duizeligheid, kan duizeligheid, of flauwvallen ook optreden, met name bij het opstaan ​​vanuit een liggende of zittende houding of als u het nemen van een diureticum (water pil). Zorg dat u weet hoe u reageert op het geneesmiddel voordat u gaat autorijden, gebruik maken van machines, of andere dingen die gevaarlijk kunnen zijn als u zich duizelig of niet alert zijn. Als u zich duizelig voelt, liggen zodat je niet flauw. Dan zitten voor een paar ogenblikken voor staan ​​om te voorkomen dat de duizeligheid terug te keren.

Neem contact op met uw arts meteen als je ziek wordt terwijl u dit geneesmiddel, in het bijzonder met een ernstige of voortdurende misselijkheid, braken, diarree of die niet stopt. Deze voorwaarden kunnen ertoe leiden dat u te veel water of zout te verliezen en leiden tot een lage bloeddruk. U kunt ook water verliezen door zweten, dus veel water te drinken tijdens het sporten of bij warm weer.

Ernstige, chronische diarree met gewichtsverlies kan maanden ontwikkelen tot jaren na het nemen van dit geneesmiddel. Vertel het uw arts meteen als u deze symptomen.

Neem contact op met uw arts meteen als wazig zien, moeite met lezen, pijn aan de ogen, of elke andere verandering in het gezichtsvermogen optreedt tijdens of na de behandeling. Dit kan een teken van een ernstige oog probleem. Uw arts kan willen oogarts uw ogen controleren.

Dit geneesmiddel kan invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Diabetespatiënten kan een verandering in de resultaten van bloed of urinesuikertesten merken. Praat met uw arts als u vragen hebt.

Geen andere medicijnen niet innemen, tenzij ze hebben met uw arts besproken. Dit omvat in het bijzonder recept of nonprescription (over-the-counter [OTC]) geneesmiddelen voor de eetlust onder controle, astma, verkoudheid, hoesten, hooikoorts, of sinus problemen, en kruiden of vitaminesupplementen.