nulojix

Wat is Nulojix?

Nulojix wordt gebruikt in combinatie met andere geneesmiddelen om orgaanafstoting na een niertransplantatie voorkomen.

Nulojix kan ook worden gebruikt voor doeleinden die niet in deze medicatie gids.

Je moet Nulojix niet gebruiken als u een levertransplantatie hebben gehad. Voordat u met de behandeling beginnen met Nulojix, zal uw arts een aantal tests uit te voeren om ervoor te zorgen dat je immuun voor Epstein-Barr virus (EBV-positief). Uw risico van ernstige infecties is hoger als je nog nooit zijn blootgesteld aan EBV.

Belangrijke gegevens

Behandeling met Nulojix kan uw risico op het ontwikkelen van bepaalde levensbedreigende aandoeningen, waaronder ernstige infecties, kanker of transplantatie mislukking verhogen. Praat met uw arts over de risico’s en voordelen van het gebruik van dit geneesmiddel. Ernstige infecties die zich hebben voorgedaan bij mensen met behulp van belatacept omvatten tuberculose, een ernstige infectie hersenen, of een virus dat het uitvallen van een getransplanteerde nier kan veroorzaken.

Bel uw arts meteen als u symptomen zoals: koorts, gezwollen klieren, griepsymptomen, nachtelijk zweten, gewichtsverlies, braken of diarree, pijnlijke of moeilijk plassen, bloed in de urine, een nieuwe huid laesie, elke verandering in je mentale staat, verminderd gezichtsvermogen, zwakte aan één kant van het lichaam, problemen met spraak of wandelen, of pijn aan de zijkant van uw transplantatie.

Je moet niet ontvangen Nulojix als je allergisch bent voor belatacept zijn, of

Als je nog nooit zijn blootgesteld aan het Epstein-Barr virus (uw arts zal een test uit te voeren om dit te bevestigen); of

Voordat u dit geneesmiddel

als u ooit een levertransplantatie hebben gehad.

Praat met uw arts over de risico’s en voordelen van het gebruik van dit geneesmiddel. Nulojix kan bloedcellen die helpen infecties te bestrijden, en kunnen ertoe leiden dat u te veel van een bepaald type witte bloedcellen te produceren te verlagen. Dit kan leiden tot ernstige aandoeningen zoals kanker, ernstige hersenen infectie veroorzaken van invaliditeit of overlijden, of een virale infectie veroorzaakt niertransplantatie mislukking.

Om ervoor te zorgen Nulojix veilig is voor u, vertel uw arts als u

cytomegalovirus (CMV); of

Als je zijn gepland om een ​​vaccin te ontvangen.

Het is niet bekend of Nulojix een ongeboren baby zal schaden. Vertel uw arts als u zwanger bent of van plan bent zwanger te worden.

Als u zwanger bent, of u een man bent en uw seksuele partner zwanger is, kan uw naam worden vermeld op een zwangerschap register. Dit is het resultaat van de zwangerschap volgen en eventuele werking Nulojix op de baby te evalueren.

Het is niet bekend of belatacept overgaat in de moedermelk of als het een zogende baby kan schaden. U mag geen borstvoeding geven terwijl u Nulojix.

Nulojix wordt geïnjecteerd in een ader via een IV. Een zorgverlener zal u deze injectie te geven.

De injectie moet langzaam worden gegeven, en het IV infuus kan nemen ten minste 30 minuten in beslag.

Nulojix wordt meestal juist voor het niertransplantatie, en opnieuw 5 dagen later gevolgd door eenmaal elke 2 tot 4 weken. Volg uw arts de dosering instructies zeer zorgvuldig.

Dit geneesmiddel kan het risico op infectie verhogen door het veranderen van de manier waarop uw immuunsysteem werkt. Je zult regelmatig medische tests nodig.

Gebruikelijke dosis voor volwassenen voor Afwijzing Profylaxe

Initiële dosis: 10 mg / kg, intraveneus, eenmaal per dag op dag 1 (dag van transplantatie voorafgaand aan implantatie) en dag 5, en aan het einde van weken 2, 4, 8 en 12 .; Onderhoudsdosis: 5 mg / kg, intraveneus, aan het einde van week 16 en elke 4 weken (plus of min 3 dagen) daarna .; Nulojix moet worden toegediend in combinatie met basiliximab inductie, mycofenolaatmofetil (MMF) en corticosteroïden. In klinische studies werden de mediane doses corticosteroïden taps tot ongeveer 15 mg per dag van de eerste 6 weken en bleef ongeveer 10 mg per dag gedurende de eerste 6 maanden na transplantatie. Corticosteroïd gebruik moet in overeenstemming zijn met de klinische proef ervaring.

Bel uw arts voor instructies als u een afspraak voor uw Nulojix injectie mist.

Vermijd blootstelling aan zonlicht of zonnebanken. Nulojix kunt uw risico op huidkanker verhogen. Draag beschermende kleding en gebruik zonnebrandcrème (SPF 30 of hoger) als je buiten bent.

Heeft een “live” vaccin niet ontvangen tijdens het gebruik van Nulojix. Het vaccin kan minder goed in deze tijd, en kunnen niet u volledige bescherming tegen ziekte. Levende vaccins omvatten mazelen, bof, rubella (MMR), polio, rotavirus, tyfus, gele koorts, varicella (waterpokken), zoster (gordelroos), en nasale griep (influenza) vaccin.

Hoe wordt Nulojix gegeven?

Get dringende medische hulp als u een van deze symptomen van een allergische reactie op Nulojix: netelroos; moeilijke ademhaling; zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel.

Ernstige en soms fatale infecties optreden. Bel uw arts meteen als u tekenen van infectie, zoals hebben

koorts, gezwollen klieren, griepsymptomen, nachtelijk zweten, maagpijn, braken, diarree, gewichtsverlies

elke verandering in uw mentale toestand, zwakte aan een kant van je lichaam, verminderd gezichtsvermogen, problemen met spraak of wandelen

bloed in de urine, pijnlijke of moeilijk plassen, weinig of geen plassen

pijn aan de kant waar de getransplanteerde nier ontvingen; of

een nieuwe huid laesie, of een moedervlek die is veranderd in grootte of kleur.

Ook bellen in een keer als u uw arts

laag kaliumgehalte – constipatie, gevoelloosheid of tintelingen, vermoeidheid, spierzwakte, trage hartslag, flauwvallen

hoog kaliumgehalte – misselijkheid, langzame of ongewone hartslag, zwakte, verlies van beweging; of

laag aantal rode bloedcellen (anemie) – bleke huid, licht gevoel in het hoofd of kortademig, snelle hartslag, moeite met concentreren.

Vaak Nulojix bijwerkingen kunnen zijn

misselijkheid, diarree, constipatie

Nulojix doseren informatie

hoofdpijn

Wat gebeurt er als ik een dosis gemist?

hoest

koorts; of

Wat gebeurt er als ik een overdosis?

zwelling in uw handen of voeten.

Dit is niet een volledige lijst van bijwerkingen en anderen kunnen optreden. Bel uw arts voor medisch advies over de bijwerkingen. U kan bijwerkingen te melden aan de overheid bij de regering-1088.

Wat moet ik vermijden tijdens het ontvangen Nulojix?

Andere geneesmiddelen kunnen interageren met belatacept, inclusief recept en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen en plantaardige producten. Vertel elk van uw zorgverleners over alle geneesmiddelen die u nu en eventuele medicijnen die u start of stopt met het gebruik.

3.01.2015-01-14, 05:05:01

Zwangerschap Categorie C risico kan niet worden uitgesloten

CSA Schedule N geen gecontroleerde drug

Goedkeuring Geschiedenis 04 jaar keurde de regering 2011

Afwijzing profylaxe Myfortic, mycofenolzuur, muromonab-CD3, belatacept, Orthocole OKT3

Nulojix bijwerkingen

Welke andere drugs zullen Nulojix beïnvloeden?

Nulojix (belatacept)