niet-kleincellige kankerbehandeling

Verschillende soorten behandelingen beschikbaar voor patiënten met niet-kleincellige longkanker. Sommige behandelingen zijn standaard (de momenteel gebruikte behandeling) en sommige worden getest in klinische studies. Voordat u begint met de behandeling, kunnen patiënten willen denken over het nemen deel aan een klinische proef. Een behandeling klinisch onderzoek is een onderzoek bedoeld om te helpen bij het verbeteren van de huidige behandelingen of het verkrijgen van informatie over nieuwe behandelingen voor patiënten met kanker. Bij klinische studies tonen aan dat een nieuwe behandeling beter is dan de standaard behandeling, kan de nieuwe behandeling de standaardbehandeling geworden.

Diagnose en prognostische factor; Prognose bij maligne mesothelioom moeilijk om consequent beoordelen, omdat er een grote variabiliteit in de tijd voor de diagnose en de snelheid van progressie van de ziekte. In grote retrospectieve series van pleura mesothelioom patiënten, werden belangrijke prognostische factoren blijkt te zijn: [1,2] [Niveau van bewijs: 3iiiA; Stadium; Leeftijd; Performance status; histologie; Prognostische Scoring System; Twee prognostische scoring systemen zijn ontwikkeld voor …

Chirurgie

Vier soorten operaties worden gebruikt

Bestralingstherapie

Radiotherapie is een behandeling van kanker die hoog-energetische röntgenstraling of andere vormen van straling gebruikt om kankercellen te doden. Er zijn twee types van stralingstherapie. Externe radiotherapie maakt gebruik van een machine buiten het lichaam aan straling te sturen in de richting van de kanker. Inwendige bestraling therapie maakt gebruik van een radioactieve stof verzegeld in naalden, zaden, draden, of katheters die rechtstreeks in of in de buurt van de kanker worden geplaatst.

Radiochirurgie is een werkwijze voor het afgeven straling direct aan de tumor met weinig schade aan gezond weefsel. Het maakt geen operatie betrokken en kunnen worden gebruikt om bepaalde tumoren bij patiënten die geen operatie hebben behandelen.

De manier waarop de bestralingstherapie krijgt, is afhankelijk van het type en het stadium van de kanker wordt behandeld.