neuropathie van diabetes – types, behandelingen, en nog veel meer

Pijnbestrijding Trends

Neuropathie, een veel voorkomende complicatie van diabetes, schade aan de zenuwen die u toelaten om sensaties zoals pijn voelen. Er zijn een aantal manieren waarop diabetes beschadigt de zenuwen, en ze zijn allemaal gekoppeld aan bloedglucose (suiker) te hoog voor een langere tijd.

Maryann Lowry was 42 jaar oud in 1995, toen ze op een ochtend wakker met ernstige pijn in het bekken. Ze werd gediagnosticeerd met vulvodynia – wat letterlijk betekent gewoon ernstige pijn in de vulva gebied. Vandaag, 14 jaar later, zegt ze dat ze “95% hersteld” – maar de vele jaren van omgaan met chronische pijn eiste zijn tol op haar relaties, haar persoonlijke leven, en natuurlijk, haar seksleven; ‘Ik dacht, hoe ga ik om mijn huwelijk bij elkaar te houden als ik geen seks kunt hebben? Het was meer een geschenk dat ik probeerde te geven …

De gebieden van het lichaam meest getroffen door perifere neuropathie zijn de voeten en benen. Zenuwbeschadiging in de voeten kan leiden tot een verlies van sensatie voet, waardoor de kans op voetproblemen zoals zweren. Daarom moet een goede huid- en voetverzorging beoefend worden. In zeldzame gevallen kunnen de armen, buik en rug worden beïnvloed.

Symptomen van perifere neuropathie kunnen

In veel gevallen zullen de symptomen verbeteren wanneer bloedglucose onder controle is.

Om te voorkomen dat perifere neuropathie

Autonome neuropathie meestal invloed op het spijsverteringsstelsel, in het bijzonder de maag, bloedvaten, urinewegen en geslachtsorganen. Om autonome neuropathie te voorkomen, moet je voortdurend houden uw bloedsuikerspiegel goed onder controle.

Symptomen van neuropathie van het spijsverteringsstelsel kunnen

Behandelingen kunnen bestaan ​​uit

Symptomen van neuropathie van de bloedvaten kunnen