neonatale palliatieve zorg: focus op het leven

Wanneer een foetus of pasgeboren wordt gediagnosticeerd met een levensbedreigende aandoening, maakt niet uit hoe vroeg of laat in de zwangerschap, is het een verlies dat ouders treuren.

Palliatieve zorg wordt aanbevolen voor pasgeborenen die

Palliatieve zorg kan zodra de diagnose is gesteld beginnen, zelfs als het tijdens de zwangerschap. Als een baby of de foetus heeft een levensbedreigende aandoening, artsen meestal de ouders bieden een reeks opties. Palliatieve zorg providers helpen de ouders te maken en omgaan met deze beslissingen.

Het krijgen van een diagnose van de levensbedreigende aandoening van een baby kan het slechtste nieuws van het leven van een ouder zijn. Wanneer er een afwijking prenataal gediagnosticeerd kunnen ouders verwachten dat een aantal normale emoties te voelen. Enkele van de meest typische reacties omvatten

Palliatieve zorg providers zullen ouders te helpen bij het maken van gedetailleerde plannen voor de levering en voor het leven van de baby, zelfs als de baby heeft een beperkte hoeveelheid tijd om te leven.

Geboorte plannen omvatten die aanwezig zijn in de levering roo zal zijn; wat reanimatie of levensverlengende inspanningen, indien van toepassing, zal wel gek zijn; wat religieuze ceremonies, zoals de doop, zal plac nemen; en of de baby zal worden borstvoeding en vastgehouden. Ouders kunnen worden gevraagd wat ze van plan om de baby te noemen.

Beslissingen zal ook wat de ouders zou willen doen met de baby, terwijl hij of zij leeft. Deze wens lijst kan nemen van familiefoto’s, het ontvangen van bezoekers, luiers en dressing van de baby, of het verpakken van hem in een deken familie doorgegeven van generatie op generatie. Sommige ouders uiten de wens om gewoon wat tijd alleen met hun baby. De palliatieve zorg team zal doen wat nodig is om de wensen van de ouders te eren.

Geboren bij extreem laag geboortegewicht (dat wil zeggen een pond of minder, zijn geboren vóór 23 weken van de gestatio, worden geboren met een dodelijke afwijking of malformatio; Zal meer last ondervinden dan profiteren van verdere behandelingen voor hun conditie