nekpijn – topic overzicht

Nekpijn kan overal voorkomen in je nek, vanaf de onderkant van je hoofd naar de top van je schouders. Het kan zich verspreiden naar je bovenrug of armen. Het kan beperken hoeveel u uw hoofd en nek kan bewegen.

De meeste pijn in de nek wordt veroorzaakt door activiteiten die de nek stam. Slungelig, het schilderen van een plafond, of slapen met je nek verdraaide zijn een aantal dingen die kunnen leiden tot pijn in de nek. Dit soort activiteiten kan leiden tot een stijve nek, een verstuiking of een spasme van de nekspieren.

Nekpijn kan ook worden veroorzaakt door een blessure. Een val van een ladder of whiplash van een auto-ongeluk kan leiden tot pijn in de nek. Bepaalde minder gebruikelijke medische problemen kunnen ook leiden tot nekpijn, zoals

U kunt een knoop, stijfheid, of ernstige pijn in je nek te voelen. De pijn kan zich uitbreiden naar je schouders, bovenrug, of armen. U kunt een hoofdpijn te krijgen. Je mag niet in staat zijn om te bewegen of draai je hoofd en nek gemakkelijk. Als er druk op een spinale zenuwwortel, zou je pijn dat schiet naar beneden je arm te hebben. U kunt ook gevoelloosheid, tintelingen, of zwakte in uw arm.

Als je nek pijn wordt langdurig (chronisch), kan je problemen omgaan met het dagelijks leven. Voorkomende bijwerkingen van chronische pijn omvatten vermoeidheid, depressie en angst.

Uw arts zal vragen over uw klachten te vragen en doe een lichamelijk onderzoek. Hij of zij kan ook vragen over eventuele blessures, ziektes of activiteiten die kunnen worden veroorzaakt uw nekpijn.

Tijdens het lichamelijk onderzoek, zal uw arts controleren hoe goed je je nek kunt bewegen. Hij of zij zal ook op zoek naar tederheid of gevoelloosheid, tintelingen, of zwakte in uw armen of handen.

Als uw pijn begon na een blessure, of als het niet verbetert na een paar weken, kan uw arts willen meer tests doen. Weergavetests zoals een röntgenfoto, een MRI-scan of een CT-scan kan de nekspieren en weefsels vertonen. Deze tests kunnen worden gedaan om de nek botten, tussenwervelschijven, spinale zenuwwortels, en het ruggenmerg te controleren.

Een infectie in de nek; Vernauwing van het wervelkanaal in de nek (cervicale stenose); Reumatoïde artritis.