nekpijn behandeling overzicht

De meeste pijn in de nek wordt veroorzaakt door activiteiten waarbij herhaalde of langdurige bewegingen van de nek. Niet-chirurgische behandeling werkt goed op dit soort pijn. De meeste gevallen van nekpijn veroorzaakt door activiteiten beter in 4-6 weken. 1

Thuis behandeling omvat het toepassen van warmte of ijs, het nemen van het eenvoudig maar het verblijf zo actief als je kunt, en met behulp van over-the-counter pijnstillers.

Voor ernstige pijn of spierspasmen, kan uw arts sterkere medicijnen voorschrijven.

Manuele therapie, met inbegrip van massage, mobilisatie en manipulatie, kan helpen een aantal nekpijn. Zie een fysiotherapeut, chiropractor of osteopathische arts voor dit type zorg en stretching en spierversterkende oefeningen die je kunt doen thuis te leren.

Uw arts kan u adviseren om een ​​halskraag om uw nek te ondersteunen dragen. Cervicale kragen kan nekpijn te verminderen, maar ze moeten alleen worden gebruikt voor een dag of twee.

Voor langdurige pijn in de nek, kunt u dezelfde pijn-relief maatregelen gebruikt voor acute pijn te gebruiken. Voor meer informatie, zie Thuis Behandeling.

Uw arts kan ook antidepressiva voorschrijven.

Mensen met chronische pijn syndroom en de daarmee samenhangende problemen, zoals depressie en drugsverslaving, kan langzamer reageren op de behandeling. Counseling, samen met medische behandeling kan helpen bij het herstel.

Chirurgie is zelden nodig voor nekpijn. Kan het een optie zijn wanneer nekpijn wordt veroorzaakt door de omstandigheden.