multiple sclerose: denken en geheugenproblemen

Wanneer je multiple sclerose hebt, verlies van uw sleutels of het vergeten van een naam kan eng zijn. Je vraagt ​​je af of de ziekte vertroebelt je denken.

Wilt u een gezin te stichten, is MS niet te stoppen. Het maakt je niet weerhouden om zwanger te raken of pijn uw ongeboren baby. Odds zijn uw zwangerschap en bevalling zal worden net als vrouwen zonder MS; Toch moms-to-be met MS geconfronteerd met unieke uitdagingen. Plan vooruit en leren wat te doen voor, tijdens en na de zwangerschap om uw volgende 9 maanden een beetje makkelijker te maken.

Vaak zijn deze problemen zijn mild en niet echt te onderbreken uw dagelijks leven. Het is vrij zeldzaam om ernstige denken problemen. Ze beïnvloeden ongeveer 5% tot 10% van de mensen met MS.

De aanwijzingen die je hebt fuzzy denken als gevolg van MS zijn vaak subtiel. U kunt hen niet in de gaten tot een vriend, collega of familielid wijst ze uit. Je kan

MS heeft meestal geen kwaad je intelligentie of lange-termijn geheugen. Het zal uw vermogen om te lezen of een gesprek voeren niet veranderen.

Als u een verminderde denken vermoedt, praten met uw neuroloog of huisarts. Fuzzy denken kan vele oorzaken hebben.

Uw arts kan ervoor zorgen dat uw problemen niet afkomstig van normale veroudering of drugs die verwarring, depressie, angst, of vermoeidheid kan veroorzaken.

Zodra u gezondheidsproblemen volledig behandeld, is de volgende stap meestal testen. Uw arts kan u verwijzen naar een neuropsycholoog, logopedist of ergotherapeut.

Als de testresultaten blijkt dat MS is de schuld van haperend geheugen of een slechte mentale focus, wilt u misschien afkickkliniek proberen om je denken te scherpen. Het kan gaan

Het is mogelijk, maar zeldzaam, dat het denken problemen worden zo ernstig dat iemand met MS moet constante zorg of kan niet leven op zijn of haar eigen. Als dit wordt een probleem, bespreek uw opties met uw arts en familie. Een maatschappelijk werker of psycholoog kan ook helpen verkennen opties voor de zorg.

Wetenschappers doen onderzoek om te zien of de drugs dat de schade aan de zenuwen in MS vertragen – genoemd disease modifying medicijnen – kunnen helpen met het denken problemen, ook.

Anderen zijn op zoek naar behandelingen, zoals medicijnen Alzheimer, die tijdelijk je geheugen en aandacht kunnen verbeteren. Vraag uw arts om u updates te geven op een veelbelovende resultaten.

BRONNEN

Cleveland Clinic Mellen Centrum voor Multiple Sclerose.

De National Multiple Sclerosis Society.