multiple sclerose: beheer spierzwakte en spasmen

Geneeskunde en fysiotherapie u uw spieren te versterken, stijfheid te voorkomen, en het verbeteren van flexibiliteit. U kunt ook proberen deze eenvoudige trucs op uw eigen om ze beter te laten werken.

Zet jezelf in beweging. Oefening houdt uw spieren soepel en sterk. Het is een goed idee om drie vormen van lichaamsbeweging te combineren

U kunt deze oefeningen alleen doen, of u kunt werken met een fysiotherapeut die zal u laten zien hoe u elke beweging veilig en effectief te doen.

Oefen zo vaak als je kunt zonder vermoeiend jezelf uit. Als het beweegt te veel moeite, probeer dan uit te werken in een koele zwembad. U zult minder druk op je gewrichten die manier, zodat u minder energie gaat gebruiken.

Rusten wanneer dat nodig is. Blijf actief, maar overdrijf het niet. Balance activiteit met periodes van rust om je spieren een kans geven om te herstellen.

Om u te helpen beter te slapen ‘s nachts, probeer ontspanningstechnieken zoals meditatie, yoga, of diep ademhalen voor het slapengaan. Massage is een geweldige manier om strakke spieren te kalmeren, zodat je kunt slapen.

Probeer een nieuwe positie. Soms kunt u spierspasmen te verlichten gewoon door het verschuiven van positie. Om spasmen gemak in je knieën en heupen, liggen op je buik. Of zet uw kant en zet een kussen of opgerolde handdoek tussen je knieën.

Los te komen. Strakke, zware kleren te beperken je bewegingen en maak spierstijfheid erger. Kleden in losse kleding gemaakt van lichte stoffen. Draag comfortabele schoenen die uw voeten voldoende speelruimte te geven.

Blijf kalm. Hitte en vochtigheid kunt uw spierproblemen erger. Als het buiten warm is, blijf binnen in de airconditioning, vooral als je uit te oefenen. Neem lauw of koud douches en baden in plaats van warm Ones. Probeer eens een cold pack of koud washandje op je spieren om spasmen te verlichten.

Blijf gezond. Een koude, de griep, of andere infecties kunnen verrekenen je spieren symptomen. Om te voorkomen dat iets te vangen, was uw handen vaak met warm water en zeep, en blijf weg van iedereen die ziek uitziet. Houd kleine flessen van de hand ontsmettingsmiddel in uw auto, op uw bureau, en andere geschikte plekken voor de momenten waarop je niet om een ​​wastafel te krijgen.

BRONNEN

Multiple Sclerosis International Federation: “Spasticiteit in MS.”

Multiple Sclerosis Society of Canada “. Spasticiteit, mobiliteitsproblemen, en Multiple sclerose”

Multiple Sclerose Trust: “zwakte.”

Nationale MS Society: “Spasticiteit,” “Het uitrekken met een helper voor mensen met MS.

De Multiple Sclerosis Society of Ireland: “spierspasmen en stijfheid.”

Het Amerikaanse Department of Veterans Affairs: “. Multiple Sclerose en Spasticiteit”

Zoek op

Over; Adverteer bij U; Termen van ons; Privacy Polic; Sponsor Polic; Neem contact met ons op