menstruatiepijn (dysmenorroe): oorzaken en pijnbestrijding opties

Women’s Health Trends

Dysmenorroe is de medische term voor de pijnlijke krampen die onmiddellijk voor of tijdens de menstruatie optreden. Er zijn twee soorten van dysmenorroe: primaire en secundaire dysmenorroe dysmenorroe.

Primaire dysmenorroe is een andere naam voor de gemeenschappelijke menstruatiepijn. Krampen beginnen meestal één tot twee jaar nadat een vrouw begint te krijgen van haar periode. Pijn wordt meestal gevoeld in de onderbuik of rug. Zij kan mild tot ernstig zijn. Gemeenschappelijke menstruele krampen beginnen vaak kort vóór of bij het begin van de periode en verder één tot drie dagen. Zij worden meestal minder pijnlijk als een vrouw leeftijden en kan geheel stoppen na de vrouw heeft haar eerste kindje.

Door Meg LundstromLearn de afleidingen die je concentratie sap beheren – zodat u ca; vind uw focus en uw gemoedsrust; Uw baas afluisterpraktijken u inleveren die status rapport, uw man wil; u om te gaan zitten en te praten financiën, je zoon te helpen met zijn scienc nodig heeft; project. Je voelt de urgentie van dit alles, maar hier kunt zitten, fritterin; weg kostbare minuten, Googlen van link naar link of het wegknippen van kanaal t; kanaal. Vrij snel je verteerd door schuldgevoel en frustratie …

Secundaire dysmenorroe is pijn veroorzaakt door een stoornis in de voortplantingsorganen van de vrouw. Deze krampen beginnen meestal eerder in de menstruele cyclus en gaan langer mee dan gewone menstruatiepijn.

De symptomen van menstruatiepijn omvatten

Menstruele krampen worden veroorzaakt door samentrekkingen van de baarmoeder, die een spier. De baarmoeder, de holle, peervormig orgaan, waar een baby groeit, contracten gedurende de menstruele cyclus van een vrouw. Als de baarmoeder trekt te sterk kan drukken tegen de omgeving bloedvaten, het afsnijden van de toevoer van zuurstof aan het spierweefsel van de baarmoeder. Pijn ontstaat wanneer een deel van een spier verliest kort haar zuurstof.