menopauze en slaapproblemen: oorzaken en behandelingen

Menopauze is een fase in het leven van een vrouw toen haar eierstokken stoppen met de productie van de hormonen oestrogeen en progesteron en ze stopt met menstrueren. Het is een normaal onderdeel van het ouder worden en markeert het einde van vruchtbare jaren van een vrouw. Menopauze gebeurt meestal in een vrouw de late jaren ’40 tot begin jaren ’50. Het kan ook leiden tot slaapproblemen.

symptomatische; Opvliegers, nachtelijk Sweat; begun; Zilverkaars is afgeleid van een soort boterbloem. Studies hebben gemengde resultaten over de vraag of zilverkaars is effectief in het verminderen van opvliegers hadden. Sommige studies geven aan het kan helpen met milde opvliegers en nachtelijk zweten voor kortdurende behandeling. Kunnen verlagen de bloeddruk, als goed. In zeldzame gevallen werd hepatitis gemeld.

Ongeveer 75% -85% van de vrouwen in de overgang ervaren opvliegers, die kan duren gemiddeld vijf jaar. Opvliegers en transpireren kan het moeilijk maken om te slapen. Volgens de National Sleep Foundation, ongeveer 61% van vrouwen in de menopauze hebben slaapproblemen. Slapen problemen kan leiden tot andere problemen, zoals slaperigheid overdag.

De traditionele behandeling voor de symptomen die verband houden met de menopauze – zoals opvliegers en slapeloosheid – heeft hormoonvervangende therapie (HRT) geweest. HRT bestaat uit oestrogeen toegediend als een pil, pleister of vaginale crème, afzonderlijk of in combinatie met progesteron (voor vrouwen die nog hun baarmoeder). Echter, de resultaten van een grote studie, de Women’s Health Initiative, bleek dat langdurig gebruik van oestrogeen-progesteron combinatietherapie veroorzaakt een verhoogd risico op borstkanker, hart- en vaatziekten, bloedstolsels, en beroerte. Oestrogeen alleen niet te verhogen borstkanker of hart-en vaatziekten, maar de studie is ook gebleken dat de behandeling met alleen oestrogeen het risico op bloedstolsels en beroerte toeneemt.

De laatste aanbeveling voor het gebruik van HST bij ernstige symptomen van de menopauze is de laagst mogelijke dosis te gebruiken voor de kortst mogelijke tijd, met regelmatige follow-up met uw arts.

Als u niet een kandidaat voor HRT, als uw symptomen niet ernstig zijn, of als u gewoon besluiten om HRT te gebruiken, kunnen medicijnen oorspronkelijk gebruikt als antidepressiva helpen verlichten van opvliegers. Deze omvatten een lage dosis van fluoxetine (Prozac), paroxetine (Seroxat), venlafaxine (Efexor)), en vele andere SSRI’s. En twee andere drugs – het anti-drug inbeslagneming gabapentine en de bloeddruk medicatie clonidine – ook effectief voor symptomen van de menopauze kan zijn.