meglitiniden voor type 2 diabetes

diabetes Trends

Nateglinide (Starlix), repaglinide (Prandin), en de combinatie medicijnen repaglinide en metformine (Prandimet) helpen stoppen met de snelle stijging van de bloedsuikerspiegel die onmiddellijk kunnen optreden na een persoon met type 2 diabetes eet.

Meglitiniden grotere hoeveelheid insuline door de pancreas, dat de bloedsuikerspiegel verlaagt.

Meglitiniden werken snel en blijven niet lang in het lichaam, dus ze moeten worden genomen in of net vóór elke maaltijd.

Meglitiniden worden gebruikt voor de behandeling van type 2 diabetes bij mensen bij wie de bloedsuikerspiegel verbleven niet binnen een doelbereik, hoewel de mensen zijn actief en het eten van gezond voedsel.

Zowel meglitiniden en sulfonylureum geneesmiddelen verhogen van de hoeveelheid insuline die door de alvleesklier, maar sommige mensen hebben problemen met gewichtstoename en lage bloedsuikerspiegel met sulfonylureumderivaten. Meglitiniden lijken minder gewichtstoename en een lage bloedsuikerspiegel in vergelijking met sulfonylureumderivaten veroorzaken.

Omdat meglitiniden snel te werken en blijf niet in het lichaam te lang, ze zijn goed voor mensen die niet of niet op hetzelfde schema te eten elke dag.

Diabetes medicijnen werken het beste voor mensen die actief worden en het eten van gezond voedsel. Studies hebben gesuggereerd dat meglitiniden lagere hemoglobine A1c met 0,5% tot 1,5%. 1

Type 2 diabetes is een ziekte die erger kan krijgen na verloop van tijd, dus geneesmiddelen kunnen moeten veranderen.

Alle medicijnen hebben bijwerkingen. Maar veel mensen niet het gevoel de bijwerkingen, of ze in staat zijn om te gaan met hen. Vraag uw apotheker over de bijwerkingen van elk medicijn u neemt. Bijwerkingen worden ook vermeld in de informatie die wordt geleverd met uw geneesmiddel.

Hier zijn een aantal belangrijke dingen na te denken over

Meestal zijn de voordelen van het geneesmiddel zijn belangrijker dan welke geringe bijwerkingen; Bijwerkingen kunnen verdwijnen nadat u het geneesmiddel voor een tijdje duren; Als er bijwerkingen u nog steeds last en je je afvraagt ​​of je moet blijven gebruiken het geneesmiddel, bel dan met uw arts. Hij of zij in staat zijn om de dosis te verlagen of te wijzigen uw geneesmiddel. Niet plotseling stoppen met het nemen van uw geneesmiddel tenzij uw arts u dat zegt.

Moeite met ademhalen; Zwelling van uw gezicht, lippen, tong of keel; Epileptische aanvallen.

Bel uw arts of andere hulpdiensten meteen als je

Bel uw arts als u

Vaak voorkomende bijwerkingen van dit medicijn omvatten

Zie Drug Verzoek om een ​​volledige lijst van bijwerkingen. (Drug Referentie is niet beschikbaar in alle systemen.)

Geneeskunde is een van de vele tools die uw arts moet een gezondheidsprobleem te behandelen. Innemen van medicijnen als uw arts suggereert zal uw gezondheid te verbeteren en kan in de toekomst problemen te voorkomen. Als u uw medicijnen niet goed te nemen, kunt u het zetten van uw gezondheid (en misschien je leven) in gevaar.

Er zijn vele redenen waarom mensen moeite hebben met het nemen van hun medicijnen. Maar in de meeste gevallen is er iets wat je kunt doen. Voor suggesties over hoe om rond gemeenschappelijke problemen werken, geneesmiddelen zoals voorgeschreven.

Als je zwanger bent, borst -feeding, of van plan bent om zwanger te worden, hoeft geen medicijnen niet gebruiken, tenzij uw arts u dat zegt. Sommige geneesmiddelen kunnen uw baby schaden. Dit geldt ook voor het voorschrijven en over-the-counter geneesmiddelen, vitaminen, kruiden en supplementen. En zorg ervoor dat al uw artsen weten dat je zwanger bent, borst -feeding, of van plan bent zwanger te raken.

Nazorg is een belangrijk onderdeel van uw behandeling en veiligheid. Wees er zeker van te maken en ga naar alle afspraken, en bel uw arts als u problemen ondervindt. Het is ook een goed idee om uw testresultaten te leren kennen en een lijst bijhouden van de geneesmiddelen die u neemt.

Vul het nieuwe medicijn informatieformulier (PDF) (Wat is een PDF-document?) Om u te helpen deze medicatie te begrijpen.

Inzucchi SE, et al. (2012). Beheer van hyperglykemie in type 2 diabetes: A patiëntgerichte aanpak. Diabetes Care, 35 (6): 1364-1379.

E. Gregory Thompson, MD – Interne Medicin; David C.W. Lau, MD, PhD, FRCPC – Endocrinologie

14 november 2014

Hives; Verkoudheid symptomen zoals hoesten, loopneus, verstopte neus, of een zere keel.

Lage bloedsuikerspiegel; Gewrichtspijn.