medicijnen voor de behandeling van binge eating disorder

Als u binge eating disorder, kan uw arts een recept medicatie aanraden als onderdeel van uw behandeling.

Meld je aan voor onze gratis e-mail-serie over de diagnose, de behandeling, en leven met binge eating disorder.

Cognitieve gedragstherapie en begeleiding zijn meestal de eerste stappen in de behandeling van de aandoening. (CBT is meestal beter dan medicatie alleen.) Maar soms artsen raden medicatie en therapie bij elkaar. Uw arts kan medicatie alleen voorschrijven als therapie niet werkt of voor u beschikbaar.

Binge eating disorder kan gebeuren, samen met andere psychische stoornissen zoals depressie, angst, en middelenmisbruik. Als u één van deze voorwaarden, te behandelen met bepaalde medicijnen kunnen helpen tegen uw eetbuien, ook.

Lisdexamfetamine dimesylate (Vyvanse) is de eerste FDA-goedgekeurde geneesmiddel voor de behandeling van binge eating disorder bij volwassenen. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van ADHD. Het is niet duidelijk hoe de drug werkt in binge eating, maar het wordt beschouwd als de impulsieve gedrag dat kan leiden tot eetbuien te controleren. In studies, patiënten die het medicijn namen had minder episodes van eetbuien.

Soms zal de artsen een medicijn voor binge eating disorder niet specifiek goedgekeurd om het te behandelen voorschrijven. Dit is de zogenaamde “off-label ‘voorschrijven, en het is een veel voorkomende en geaccepteerde praktijk.

Deze medicijnen zijn onder andere

Antidepressiva. Ze richten zich chemicaliën in de hersenen die helpen bij de controle van uw humeur. Het stimuleren van je humeur kan helpen tegen eetbuien. Studies tonen aan dat de volgende vormen van antidepressieve medicatie zou kunnen helpen

Bepaalde anti-inbeslagneming van drugs kan sommige mensen helpen stoppen met eetbuien, ook. Topiramaat (Topamax) misschien beter voor eetbuien dan antidepressiva werken, maar het kan ernstige bijwerkingen (zoals problemen met het geheugen) veroorzaken, en het is niet beschouwd als een geneesmiddel dat de stemming symptomen helpt.

Onderzoekers blijven zoeken naar nieuwe binge eating behandelingen. Experts zeggen dat de anti-verslaving drugs misschien een dag helpen

Sommige artsen en wetenschappers hopen dat gewichtsverlies drugs misschien een dag helpen stop eetbuien. Degenen beschikbaar kan mensen helpen gewicht te verliezen, maar ze niet erg goed werken voor eetbuien. Er zijn ook zorgen over een aantal van de bijwerkingen. Dat is de reden waarom eetstoornis specialisten meestal niet hen voor deze aandoening voorschrijven.

BRONNEN

Mayo Clinic: “Binge Eating Disorder: Behandeling en Drugs.”

McElroy, S. Therapeutics and Clinical Risk Management, mei 2012.

Psychiatric Association jaarlijkse bijeenkomst, 6 mei 2014, New York.

Jennifer J. Thomas, PhD, co-directeur, eetstoornissen en Clinical Research Program, Massachusetts General Hospital, Bosto; assistent-professor in de psychologie, Harvard Medical School.

UpToDate: “Binge Eating Disorder bij volwassenen:. Overzicht van de behandeling”

FDA: “FDA breidt gebruik van Vyvanse voor de behandeling van binge eating disorder.”

s nieuwe e-serie over diagnose, de behandeling, en leven met binge eating disorder