maze procedure voor boezemfibrilleren

De labyrintprocedure is een chirurgische behandeling fo; atriale fibrillatie. Het kan ook een chirurgische ablatie genoemd.

De maze procedure kan op verschillende manieren. Het kan worden gedaan door middel van kleine wondjes in de borst. Of het kan worden gedaan durin; open hart operatie.

De maze procedure kan worden uitgevoerd als een persoon die een hartoperatie dergelijke; coronaire bypass en klepherstel o; vervanging.

Recovery voor een doolhof procedure hangt af van hoe uw operatie werd gedaan. Zo zal herstel waarschijnlijk langer een open-hartoperatie dan voor een minder invasieve procedure.

Je kan hebben om te verblijven in de hospita; ongeveer 7 tot 10 dagen. De meeste mensen brengen de eerste 2 of 3 dagen na surger; in een intensive care unit (ICU) waar ze nauw kunnen worden bekeken. Jij zal; worden aangemoedigd om te lopen binnen 1 tot 2 dagen na de operatie.

Ongemak in de borst, ribben en schouders is gebruikelijk binnen de sparren; enkele dagen na de operatie. Uw arts zal pijnstillers gelasten hel; beheersen dit ongemak.

Geneesmiddelen die diuretica gebruikt t; controle vochtophoping direct na de operatie. Uw arts kan u tak te hebben; een diureticum thuis voor enkele weken na de operatie.

Je ma; nodig om een ​​te nemen; antistollingsmiddel, zoals warfarine (Coumadin, fo, bijvoorbeeld), na de procedure. Maar dit wordt meestal bepaald op een case-by-cas; basis.

Herstel is gewoonlijk voltooid binnen 6-8 weken; na chirurgie. Sommige mensen hebben pijn op de borst incisie fo; enkele maanden na de operatie.

Je zult in staat om terug te t te krijgen zal zijn; uw normale activiteiten binnen 3 maanden. U kunt meer vermoeid tha voelen; gebruikelijk, maar de meeste mensen zijn weer normaal binnen 6 maanden.

De labyrintprocedure is surgica; behandeling van atriale fibrillatie. Het wordt gebruikt om de irregula controleren; hartslag en het herstel van het normale ritme van het hart.

Rhythm-control geneeskunde heeft niet gewerkt om uw klachten te verlichten van atriale fibrillatie; Je hebt symptomen van boezemfibrilleren, en je bent met anothe; hartoperatie; U bent met een ander hart chirurgie, en het toevoegen van th; maze procedure is niet te riskant; Je kunt niet cathete hebben; ablatie, of u liever een operatie moet ondergaan; Je hebt al gehad katheterablatie, maar je nog steeds hav; atriale fibrillatie.

Bloeden; Infectie; Beroerte; Longontsteking; Hart attac; (Myocardinfarct of MI); Nieuwe hartritmestoornissen; Nodig te hebben; pacemaker geïmplanteerd; Dood. (Ongeveer 1 of 2 doden gebeuren van de 100 operaties. 2)

Uw docto; kan de maze procedure als ten minste één van de volgende beschrijving aan; waar is over jou: 1

Het doolhof procedure heeft goede lange-ter; Resultaten voor de behandeling van atriale fibrillatie. Het kan atriale fibrillatie te stoppen in ongeveer 9 mensen van de 10. 2 Misschien moet nemen hartritme geneeskunde (antiaritmica) na de procedure.

Het risico van de maze procedure vergelijkbaar t; de risico’s van eventuele hartoperatie die een hart-longmachine gebruikt.

risico’s omvatten

U kan nodig zijn om een ​​Bloo hebben; transfusie na het doolhof procedure. Praat met uw arts en vind ou; of het mogelijk is voor u om te doneren uw eigen bloed tijdens th worden gebruikt; procedure.

Voltooiing van de operatie informatie formulier (PDF) (Wat is een PDF-document?) Om u te helpen voor te bereiden op deze operatie.

Calkins H, et al. (2012). 2012 HRS / EHRA / ECAS expert consensus verklaring over de katheter en chirurgische ablatie van boezemfibrilleren: Aanbevelingen voor selectie van patiënten, procedurele technieken, behandeling van de patiënt en de follow-up, definities, eindpunten, en onderzoek proefopzet. Een verslag van de Heart Rhythm Society (HRS) Task Force Catheter en chirurgische ablatie van voorkamerfibrillatie. Heart Rhythm, 9 (4): 632-696.e21.

Januari CT, et al. (2014). 2014 AHA / ACC / HRS Richtlijn voor de behandeling van patiënten met boezemfibrilleren: Een verslag van het College of Cardiology / Heart Association Task Force op Practice Guidelines en de Heart Rhythm Society. Circulation, online gepubliceerd 28 maart 2014. DOI: 10,1161 / CIR.0000000000000041. Betreden 18 april 2014.

Januari CT, et al. (2014). 2014 AHA / ACC / HRS Richtlijn voor de behandeling van patiënten met boezemfibrilleren: Een verslag van het College of Cardiology / Heart Association Task Force op Practice Guidelines en de Heart Rhythm Society. Circulation, online gepubliceerd 28 maart 2014. DOI: 10,1161 / CIR.0000000000000041. Betreden 18 april 2014.

Robertson JO, et al. (2014). Geïllustreerde technieken voor het uitvoeren van de Cox-Maze procedure IV. Annals of Thoraxchirurgie, 3 (1): 105-116. DOI: 10,3978 / j.issn.2225-319X.2013.12.11. Betreden 16 juni 2014.

Rakesh K. Pai, MD, FACC – Cardiologie, Electrophysiolog; John M. Miller, MD, FACC – Cardiologie, Elektrofysiologie

5 augustus 2014