huisdier allergie

Huisdier allergie is een allergische reactie op eiwitten in huidcellen, speeksel of urine van een dier. Tekenen van allergie voor huisdieren omvatten die gemeenschappelijk voor hooikoorts, zoals niezen en een loopneus. Sommige mensen kunnen ook last symptomen van astma, zoals piepende ademhaling en ademhalingsproblemen.

Meestal wordt huisdier allergie veroorzaakt door blootstelling aan de dode huidschilfers (huidschilfers) een huisdier loodsen. Elk dier met bont kan een bron van huisdier allergie, maar huisdier allergieën worden meestal geassocieerd met katten, honden, knaagdieren en paarden.

Als u een huisdier allergie, de beste strategie is om te voorkomen of blootstelling aan het dier zo veel mogelijk. Medicijnen of andere behandelingen kan nodig zijn om symptomen te verlichten en te beheren astma.

Pet allergische symptomen veroorzaakt door ontsteking van de neus omvatten

Als uw huisdier allergie draagt ​​bij aan astma, kunt u ook ervaren

Sommige mensen met een huisdier allergie kunnen ook last huid symptomen. Allergische dermatitis is een immuunsysteem reactie die huidontsteking veroorzaakt. Direct contact met een allergie veroorzaken huisdier kan leiden tot allergische dermatitis tekenen en symptomen, die kunnen bestaan ​​uit

Sommige symptomen van allergie huisdier, zoals een loopneus en niezen, zijn vergelijkbaar met die van de gewone verkoudheid. Soms is het moeilijk om te weten of je een verkoudheid of een allergie. Als de symptomen aanhouden voor meer dan een week, zou je een allergie hebt.

huidsymptomen

Wanneer een arts te zien

Als uw tekenen en symptomen ernstig zijn – zoals ernstige neusverstopping, moeite met slapen of een piepende ademhaling – bel uw arts. Seek spoedeisende zorg als een piepende ademhaling of kortademigheid snel verergert of als u kortademig met een minimale activiteit.

Allergieën optreden wanneer uw immuunsysteem reageert op een vreemde stof zoals pollen, schimmels en huidschilfers van huisdieren.

Katten en honden

Je immuunsysteem produceert eiwitten bekend als antilichamen. Deze antilichamen beschermen tegen ongewenste indringers die je ziek kunnen maken of een infectie veroorzaken. Als je een allergie hebt, je immuunsysteem maakt antistoffen die uw specifieke allergeen te identificeren als iets schadelijks, ook al is het niet. Wanneer u het allergeen inademt of in contact komen met het, je immuunsysteem reageert en produceert een ontstekingsreactie in uw neus en longen. Langdurige of regelmatige blootstelling aan het allergeen kan de voortdurende (chronische) ontsteking geassocieerd met astma.

Knaagdieren en konijnen

Allergenen van katten en honden worden gevonden in huidcellen dieren stal (huidschilfers), en in het speeksel, urine en zweet en hun vacht. Huidschilfers is een specifiek probleem omdat het zeer klein en lucht gedurende langere tijd met een klein beetje van luchtcirculatie blijft. Het verzamelt ook gemakkelijk in gestoffeerde meubels en kleeft aan je kleren.

andere huisdieren

Huisdier speeksel kan vasthouden aan tapijten, beddengoed, meubels en kleding. Gedroogde speeksel kan worden vanuit de lucht.

sinus infecties

Zogenaamde hypoallergene honden en katten kunnen minder bont werpen dan vergieten types, maar er is geen ras is echt hypoallergeen.

Astma

Knaagdier huisdieren omvatten muizen, gerbils, hamsters en cavia’s. Allergenen van knaagdieren zijn gewoonlijk aanwezig in het haar, huidschilfers, speeksel en urine. Stof van strooisel of zaagsel op de bodem van de kooien kunnen bijdragen aan de lucht allergenen van knaagdieren.

Konijn allergenen aanwezig zijn in huidschilfers, haren en speeksel.

Pet allergie wordt zelden veroorzaakt door dieren die geen bont hebben, zoals vissen en reptielen.

Pet allergieën zijn gemeenschappelijk. Echter, heb je meer kans om een ​​huisdier allergie ontwikkelen als allergieën of astma in de familie voorkomt.

Blootstelling aan huisdieren op jonge leeftijd kan een impact hebben op het risico van huisdier allergieën. Sommige studies hebben aangetoond dat kinderen die met een hond woont in het eerste jaar van het leven een betere weerstand tegen infecties van de bovenste luchtwegen kan hebben tijdens de kindertijd dan kinderen die geen hond op die leeftijd hebben.

Lopende (chronische) ontsteking van de weefsels in de neusgangen veroorzaakt door huisdier allergie kan je sinussen, de holle ruimten aangesloten op uw neus belemmeren. Deze obstakels kunnen meer kans om bacteriële infecties van de sinussen, zoals sinusitis ontwikkelen.

Mensen met astma en huisdier allergie hebben vaak moeite met het beheren van de symptomen van astma. Zij kunnen het risico op astma-aanvallen die onmiddellijke medische behandeling of spoedeisende zorg nodig hebben.

Als je ervaart loopneus, niezen, piepende ademhaling, kortademigheid of andere symptomen die kunnen worden gerelateerd aan een allergie, zult u waarschijnlijk beginnen met het zien van uw huisarts of huisarts. Omdat afspraken kunnen kort zijn, en omdat er vaak veel weg te gaan, is het een goed idee voor te bereiden op uw afspraak.

Het voorbereiden van een lijst van vragen zal u helpen de meeste van uw tijd samen. Voor symptomen die kunnen worden gerelateerd aan allergie voor huisdieren, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

Wat je kunt doen

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om vragen te stellen tijdens uw afspraak.

Wat te verwachten van uw arts

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen voorbehouden tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd door te brengen. Uw arts kan vragen

Problemen als je astma

Wat u kunt doen in de tussentijd

Als je hebt al zijn gediagnosticeerd met astma en moeite hebben met het beheer van de ziekte, kan uw arts met je praten over de mogelijkheid van allergieën. Hoewel allergieën zijn een bepalende factor astma, de invloed van allergie voor astma is niet altijd duidelijk.

De impact van een pollenallergie kan merkbaar zijn, omdat de allergie is seizoensgebonden. Zo kan je meer moeite het beheren van uw astma voor een korte tijd tijdens de zomer te hebben.

Huisdieren allergie, anderzijds kan door een huisdier dat je blootgesteld gedurende het jaar. Zelfs als je niet beschikt over een huisdier hebt, kunt u worden blootgesteld aan allergenen in andere mensen thuis huisdier of die zijn vervoerd op de kleding van de mensen op het werk of school. Daarom kan het niet allergie herkennen als een factor eventueel uw astma complicerende terwijl in feite, kan het een primaire oorzaak.

Als u vermoedt dat u een huisdier allergie kan hebben, stappen ondernemen om uw blootstelling aan uw huisdieren. Houd huisdieren uit je slaapkamer en uit gestoffeerde meubels, en was uw handen onmiddellijk na het aanraken van huisdieren.

Uw arts kan een huisdier allergie op basis van symptomen, een onderzoek van je neus en je antwoorden op zijn of haar vragen vermoeden. Hij of zij kan een verlichte instrument te kijken naar de toestand van de bekleding van de neus. Als u een huisdier allergie, kan de bekleding van de neusholte gezwollen zijn of lijken bleek of blauwachtig.

Uw arts kan wijzen op een allergie huidtest om precies te bepalen wat je allergisch voor bent. U kunt worden doorverwezen naar een allergie specialist (allergoloog) voor deze test.

In deze test, kleine hoeveelheden gezuiverd allergeen extracten – met inbegrip van extracten met dierlijke eiwitten – worden geprikt in het oppervlak van uw huid. Dit wordt gewoonlijk uitgevoerd op de onderarm, maar kan worden gedaan op de bovenrug.

Uw arts of verpleegkundige neemt uw huid op tekenen van allergische reacties na 15 minuten. Als u allergisch bent voor katten, bijvoorbeeld, heb je een rode, jeukende bult waar de kat extract werd geprikt in de huid te ontwikkelen. De meest voorkomende bijwerkingen van deze huid tests zijn jeuk en roodheid. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen 30 minuten.

In sommige gevallen kan een huidtest niet worden uitgevoerd vanwege de aanwezigheid van een huidaandoening of door interacties met bepaalde medicijnen. Als alternatief kan uw arts een bloedonderzoek dat uw bloed schermen voor specifieke allergie-veroorzakende antilichamen tegen verschillende voorkomende allergenen, met inbegrip van verschillende dieren te bestellen. Deze test kan ook aangeven hoe gevoelig je bent aan een allergeen.

De eerste lijn van behandeling voor het regelen huisdieren allergie is het vermijden van het allergeen dier zoveel mogelijk. Wanneer u uw blootstelling aan allergenen huisdier een minimum te beperken, kunt u verwachten allergische reacties die minder vaak of minder ernstig zijn. Echter, is het vaak moeilijk of onmogelijk om volledig te elimineren blootstelling aan dierlijke allergenen. Zelfs als je niet beschikt over een huisdier hebt, kunt u onverwacht tegenkomen huisdier allergenen worden vervoerd op de kleding van andere mensen.

Naast het vermijden van allergenen huisdier, kan medicatie nodig om de symptomen onder controle.

Uw arts kan u naar een van de volgende medicijnen nemen om nasale symptomen van allergie te verbeteren

Decongestiva kan helpen krimpen gezwollen weefsels in uw neus en maakt het makkelijker om te ademen door je neus. Sommige over-the-counter allergie tabletten combineren een antihistaminicum met een decongestivum. Orale decongestiva kan de bloeddruk verhogen en moet niet worden opgevat als u een hoge bloeddruk, glaucoom of hart- en vaatziekten. Bij mannen met een vergrote prostaat, kan het medicijn de aandoening verergeren. Praat met uw arts over de vraag of je veilig een decongestivum kan nemen.

Over-the-counter decongestiva genomen als een neusspray mogelijk even allergiesymptomen verminderen. Als een decongestivum nevel langer dan drie dagen gebruiken in een rij, kan het bijdragen aan congestie.

Het vermijden van blootstelling aan huisdieren is de beste remedie voor huisdier allergie. Voor veel mensen die niet klinkt als een goede optie, omdat familieleden zijn vaak erg gehecht aan hun huisdieren. Praat met uw arts over de vraag of het verminderen van de blootstelling aan uw huisdier, in plaats van het vinden van een nieuw huis voor uw huisdier, kan voldoende zijn voor het beheren van uw huisdier allergie.

Als u het vinden van een nieuw huis voor uw huisdier, zal uw allergische symptomen niet verdwijnen onmiddellijk. Zelfs na een grondige reiniging, kan uw huis een aanzienlijke mate van huisdier allergenen gedurende enkele weken of maanden. De volgende stappen kunnen helpen verlagen huisdier allergeen niveaus in een nieuw huisdier-vrij huis

Als u uw huisdier te houden, kunt u helpen het minimaliseren van de allergenen in uw huis met deze tips

Als u niet beschikt over een huisdier hebben, maar overweegt vast te stellen of het kopen van een, zorg ervoor dat je geen huisdier allergieën voor het maken van de verbintenis.

een bezoek aan uw arts

Allergie huidtest

Bloed Test

allergie medicijnen

andere behandelingen

Als u het vinden van een nieuw huis voor uw huisdier

Als u uw huisdier te houden