gepersonaliseerde therapie voor multiple sclerose (MS)

Drie mondelinge dmts zijn goedgekeurd voor de behandeling van recidiverende MS.

Fingolimod (Gilenya). Dit eenmaal daagse orale medicatie vermindert de terugval met ongeveer 50 procent. Fingolimod is een uniek medicijn dat bindt aan veel verschillende soorten lichaamscellen. Het vangt witte bloedcellen in de lymfklieren, zodat ze de hersenen niet kan komen en ervoor zorgen dat de nieuwe MS-laesies.

Fingolimod kan niet worden gebruikt door mensen met hartaandoeningen of verwante aandoeningen. Het vertraagt ​​tijdelijk de hartslag in bijna iedereen die het kost, dus de eerste dosis moet worden genomen in een kliniek onder medisch toezicht. Het vereist ook het toezicht op de visuele functie.

Teriflunomide (Aubagio). Teriflunomide is goedgekeurd in twee doses, 7 milligram (mg) en 14 mg eenmaal daags. Terwijl de hogere dosis enigszins doeltreffender kan de lagere dosering meer geschikt voor mensen die meer bijwerkingen, zoals hoofdpijn, diarree, misselijkheid, verhoging van leverenzymen en haaruitval kunnen ervaren. Teriflunomide is schadelijk voor een foetus te zijn.

Dimethylfumaraat (Tecfidera). Voorheen bekend als BG-12, wordt dimethylfumaraat (DMF) tweemaal daags. DMF verlaagde recidief met ongeveer 50 procent in klinische studies. Voorkomende bijwerkingen zijn spoelen en gastro-intestinale problemen die vaker voorkomen in het begin van de behandeling, daarna geleidelijk afnemen 1-4 weken.

orale therapieën

opkomende dmts

Geneesmiddelen die momenteel op de horizon voor de behandeling van MS te

Omdat MS onvoorspelbaar kan zijn en zo veel onbekend is, het ontwerpen van een benadering van de behandeling kan een uitdaging zijn. Er zijn momenteel geen tests die met zekerheid kan voorspellen of een specifieke medicatie goed of slecht zal werken voor elk individu.

DMT behandelingsstrategieën

Aanbevelingen en besluiten op basis van verschillende factoren, waaronder

Gedeelde besluitvorming tussen u en uw arts is de beste aanpak om uw MS behandelplan. Elke situatie is uniek, en de beste aanpak is een op maat van uw specifieke behoeften.

een bezoek aan uw arts