fantoompijn symptomen

Onset binnen de eerste paar dagen van de amputatie, komt en gaat of continu is, vaak van invloed op het deel van de ledemaat verst van het lichaam, zoals de voet van een geamputeerd been, kan worden omschreven als het ontspruiten, het neersteken, saai, knijpen, kloppend of branden, soms voelt alsof het fantoom deel in een oncomfortabele positie wordt gedwongen; Kan worden veroorzaakt door druk op het resterende deel van de ledemaat of emotionele stress

De meeste mensen die een ledemaat hebben gehad verwijderd rapport dat het soms voelt alsof het geamputeerde ledemaat is er nog steeds. Deze pijnloze fenomeen, bekend als fantoompijn sensatie, kan in zeldzame gevallen voorkomen bij mensen die zijn geboren zonder ledematen.

Fantoompijn sensaties kunnen onder meer gevoelens van kou, warmte, of jeuk of tintelingen – maar moet niet worden verward met fantoompijn. Op dezelfde manier, pijn van de resterende stomp van een geamputeerde ledemaat is niet fantoompijn. Per definitie, fantoompijn voelt alsof de pijn afkomstig is van een lichaamsdeel dat niet langer blijft.

Kenmerken van fantoompijn omvatten