de voorbereiding van uw afspraak – abdominale aorta aneurysma

Wat je kunt doen

Wat te verwachten van uw arts

Wat u kunt doen in de tussentijd

Als u denkt dat u een abdominaal aorta-aneurysma hebben, of zich zorgen maken over uw aneurysma risico als gevolg van een sterke familie geschiedenis, een afspraak maken met uw huisarts. Als een aneurysma vroeg wordt gevonden, kan uw behandeling eenvoudiger en effectiever zijn.

Aangezien veel aneurysma van de abdominale aorta tijdens een routine fysiek examen worden gevonden, of tijdens uw arts is op zoek naar een andere aandoening, zijn er geen speciale voorbereidingen nodig. Als je wordt gescreend op een aorta-aneurysma, zal uw arts waarschijnlijk vragen of iemand in uw familie ooit een aneurysma van de aorta heeft gehad, zodat hebben dat informatie bij de hand.

Omdat afspraken kunnen kort zijn en er is vaak veel te bespreken, is het een goed idee om voorbereid te zijn voor uw afspraak. Hier is wat informatie om u te helpen klaar voor uw afspraak te krijgen, en wat te verwachten van uw arts.

Uw tijd met uw arts is beperkt, dus het opstellen van een lijst van vragen zal u helpen de meeste van uw tijd samen. Lijst uw vragen van de belangrijkste tot de minst belangrijk in het geval de tijd om is. Voor een abdominaal aorta-aneurysma, een aantal fundamentele vragen aan uw arts te omvatten

In aanvulling op de vragen die u bereid om uw arts te vragen, aarzel dan niet om bijkomende vragen tijdens uw afspraak op elk moment dat je iets niet begrijpt vragen.

Uw arts zal waarschijnlijk vragen u een aantal vragen. Klaar zijn om ze te beantwoorden kunnen voorbehouden tijd te gaan over alle punten die u wilt meer tijd door te brengen. Uw arts kan vragen

Het is nooit te vroeg om een ​​gezonde levensstijl veranderingen, zoals stoppen met roken, eten van gezonde voeding en steeds meer fysiek actief te maken. Dit zijn de belangrijkste regels van de verdediging om uw bloedvaten gezond te houden en te voorkomen dat een abdominaal aorta-aneurysma van ontwikkeling of verslechtering.

Als je gediagnosticeerd bent met een abdominaal aorta-aneurysma, moet u vragen over de grootte van uw aneurysma, of uw arts veranderingen heeft opgemerkt en hoe vaak moet u uw arts te bezoeken voor follow-up afspraken.