bijschildklierkanker gids – oorzaken, symptomen en behandeling opties

Wat is het?

Bijschildklierkanker is een zeer zeldzame kanker die zich ontwikkelt in de bijschildklieren. Een paar van deze erwtgrote klieren zit naast de schildklier aan weerszijden van de voorzijde van de hals .; De vier bijschildklieren produceren bijschildklierhormoon (PTH). Deze chemische stof; verhoogt calcium in het bloed door het forceren van de botten calciumafgifte; stimuleert de darmen om meer calcium te absorberen uit de voeding; signaleert de nieren calcium onthouden de urine.

symptomen

Symptomen van bijschildklier kanker omvatten; een kleine brok in de voorzijde van de hals; rug- of kant en bloed in de urine (veroorzaakt door nierstenen); botpijn of gebroken botten; heesheid (veroorzaakt door kanker invasie van de stembanden of de zenuwen); problemen met slikken; constipatie; urineren meer dan normaal; zwakheid; verlies van eetlust; gewichtsverlies zonder bekende reden; braken; verwarring en andere neurologische veranderingen.

Diagnose

De meeste mensen met bijschildklier kanker een bezoek aan een arts omdat ze nier- of botproblemen-of beide. Hij of zij zal meestal vragen over risicofactoren voor nieren en botten ziektes omdat bijschildklier kanker is zo zeldzaam. (Een arts mag nooit een enkel geval zien ondanks de uitoefening van de geneeskunde voor decennia.)

Hoe lang duurt het?

Bijschildklierkanker zal blijven groeien totdat deze wordt behandeld.

Hoe dit de gezondheid aandoening te voorkomen

Omdat risicofactoren voor bijschildklierkanker onbekend blijven, is er momenteel geen manier om het te voorkomen.

Hoe de behandeling van deze gezondheidstoestand

De behandeling zal afhangen van de vraag of de kanker heeft alleen invloed op uw bijschildklier of heeft verspreid (uitgezaaid) naar andere gebieden. Bijschildklier kanker het vaakst zich uitbreidt naar de

Wanneer naar de dokter te bezoeken

Bel uw arts meteen in als u symptomen van bijschildklier kanker, vooral als je botpijn of een bult op je nek. Omdat deze vorm van kanker is zeldzaam, moet uw arts u verwijzen naar een gespecialiseerd medisch centrum voor diagnose en behandeling.

Prognose

De meeste patiënten met kanker van de bijschildklier gelokaliseerde ziekte die chirurgisch worden behandeld. Zelfs indien de tumor wordt verwijderd, de kanker vaak terug. Dit gebeurt meestal binnen twee tot vijf jaar, maar het kan meer dan een decennium duren.