beroepsastma – topic overzicht

Beroepsastma is de meest voorkomende vorm van werkgerelateerde longziekten in vele landen. Wanneer een persoon zich ontwikkelt astma als een volwassene, beroepsmatige blootstelling is een waarschijnlijke oorzaak.

Hoest-variant astma is een soort van astma waarbij het belangrijkste symptoom is een droge, niet-productieve hoest. (Een niet-productieve hoest geen slijm te verdrijven uit de luchtwegen.) Mensen met hoest-variant astma hebben vaak geen andere “klassieke” symptomen van astma, zoals piepende ademhaling of kortademigheid; Hoest-variant astma wordt ook wel chronische hoest een hoest die langer dan zes tot acht weken geduurd beschrijven. Het hoesten met astma kunnen tijdens de dag of nacht. Als je hebt…

Er zijn een aantal dingen die beroepsastma en bepaalde beroepen waarin mensen kunnen worden blootgesteld aan hen kan veroorzaken. Deze omvatten

Mensen die beroepsastma hebben meestal symptomen tijdens de werkweek, zoals hoesten, piepende ademhaling en benauwdheid. Deze kunnen ontwikkelen uur na het verlaten van de werkplek. Symptomen verbeteren in het algemeen tijdens de weekends en vakanties. Als u een van deze symptomen hebben, laat de arts weten over hen zo snel mogelijk. Hoe eerder u uw arts laten weten, hoe beter de kansen zijn om uit te vinden van de oorzaak van uw klachten.

De diagnose van beroepsastma vereist gedetailleerde documentatie van de blootstelling aan irriterende stoffen of allergenen op de werkplek en het bewijs dat deze stoffen veroorzaken symptomen. In een test genoemd specifiek inhalatietest wordt u blootgesteld aan een kleine hoeveelheid van een mogelijke werkplek irriterend of allergeen. Longfunctie wordt vervolgens gemeten om uit te vinden of de stof de oorzaak van de symptomen.

Behandeling van beroepsastma bestaat uit

Het kan nodig zijn om uw baan te veranderen als uw symptomen niet eens te verbeteren wanneer u mogelijke triggers te vermijden en neem medicijnen. Praat met uw arts of astma specialist voordat u uw job.

Neem de Astma beoordeling om op maat gesneden stappenplan krijgen

Meelstof (bakkers, molenaars); Houtstof (timmerlieden, schrijnwerkers, zagerij werknemers); Kunststoffen (plastics werknemers, motorvoertuigen reparateurs, gieterij werknemers); Solder dampen (elektronica werknemers); Dierlijke huidschilfers of urine (dierverzorgers in onderzoekslaboratoria, wetenschappers, voedselverwerkers); Chemicaliën die worden gebruikt in de gezondheidszorg apparatuur (werkers in de gezondheidszorg) steriliseren; Latex.

Proberen om uw blootstelling aan mogelijke triggers te verminderen. U kunt proberen om de ventilatie in uw werkgebied te verbeteren. Of je zou een soort van de ademhaling masker heet een kap te dragen; Geneesmiddelen gebruikt om uw klachten te behandelen. Geneesmiddelen voor de behandeling beroepsastma zijn vergelijkbaar met die van andere typen astma te behandelen. Deze omvatten inhalatie corticosteroïden om de ontsteking en quick-relief medicijnen te verminderen (zoals luchtwegverwijders) om u te helpen ademen tijdens een astma-aanval.

da; Nacht