behandeling van osteoporose: medicatie kan helpen

Bisfosfonaat pillen zijn niet goed geabsorbeerd in de maag, dat is waarom je ze moet nemen op een lege maag en niet eten voor ten minste 30 minuten. Maar bisfosfonaten kan ook maagklachten veroorzaken. Sommige mensen proberen te voorkomen dat deze kant beïnvloeden door

Twee infuus medicijnen – die direct in uw ader worden geïnjecteerd – zijn goedgekeurd voor de behandeling van osteoporose

Infused vormen van bisfosfonaten niet maagklachten veroorzaken. En het kan makkelijker voor sommige mensen om een ​​kwartaal of per jaar infuus dan aan te denken om een ​​wekelijkse of maandelijkse pil te plannen zijn.

Deze geneesmiddelen kunnen leiden 24 tot 72 uur van milde griepachtige symptomen bij sommige mensen. U kunt het effect door het nemen van paracetamol (Tylenol, anderen) voor en na de infusie verminderen.

Langdurige bisfosfonaten is gekoppeld aan een zeldzame probleem waardoor het bovenste dijbeen scheuren en breken. Deze blessure, bekend als atypische femurfractuur, kan pijn in de dij of lies die subtiel begint en kan geleidelijk verslechteren veroorzaken. Het ontwikkelt zich soms in beide benen tegelijk.

Is er een voordeel aan een geïnjecteerd bisfosfonaat versus een dagelijkse of maandelijkse orale behandeling?

Kan bisfosfonaten kwetsen je botten?

Bisfosfonaten kunnen ook osteonecrose van de kaak, een zeldzame aandoening waarbij een deel van het kaakbot is traag om te genezen of niet te genezen, meestal na een tand wordt getrokken veroorzaken. Dit gebeurt vaker bij mensen met kanker die het bot gaat – die veel grotere doses van een bisphonate dan doorgaans gebruikt voor osteoporose nemen.

Drie tot vijf jaar van de behandeling met bisfosfonaten is veilig en effectief. De wetenschappelijke literatuur is vol goede studies van het bisfosfonaat medicijnen die hun veiligheid te bewijzen en tonen hun effectiviteit bij het voorkomen van fracturen van de heup en de wervelkolom drie tot vijf jaar.

Hoe lang moet je een bisfosfonaat voor osteoporose behandeling?

Dan vijf jaar, is er minder zekerheid als gevolg van een gebrek aan lange termijn studies. Maar zelfs als u stopt met de medicatie, kan de positieve effecten aanhouden. Dat komt omdat na een bisfosfonaat voor een periode in het bot medicijn blijft.

Wat gebeurt er als je een been breekt tijdens het nemen van een osteoporose medicatie?

Vanwege dit slepende effect, de meeste experts geloven dat het redelijk is voor mensen die het goed doen tijdens de behandeling – degenen die hebben geen botten gebroken en handhaven botdichtheid – om te overwegen het nemen van een vakantie uit hun bisfosfonaten na het nemen van het voor vijf jaar. Maar als je op een zeer hoog risico op fracturen of je hebt een zeer lage heup botdichtheid, het nemen van een onderbreking van uw osteoporose medicatie kan niet een goed idee zijn.

Kan medicatie alleen succesvol osteoporose?

Osteoporose medicijnen verlagen de kans op breuk, maar ze hebben niet alle risico van het breken van een bot te elimineren. Als u een breuk tijdens de behandeling, zal uw arts u opnieuw te evalueren om te controleren of andere problemen die mogelijk hebben bijgedragen aan het gebroken bot.

Afhankelijk van de uitkomst van die evaluatie, kunt u een kandidaat om over te schakelen naar een meer agressieve medicatie zoals teriparatide of denosumab.

Niet geheel afhankelijk medicatie de enige behandeling voor osteoporose. Deze praktijken zijn ook van belang

een bezoek aan uw arts