andere namen voor COPD

Beschrijft hoe COPD of chronische obstructieve longziekte, is een progressieve ziekte, dat maakt het moeilijk om te ademen. Details van de symptomen van COPD. Toont hoe de ziekte werkt in de longen. Legt uit hoe de voortgang van de ziekte kan worden vertraagd.

Dit bespreekt de NHLBI’s exome Sequencing Project. Mede mogelijk gemaakt door de American Recovery and Reinvestment Act of 2009, dit project voorzien van zes awards in vijf academische instellingen om genetische verbindingen met hart-, long-, en bloedziekten identificeren. Individuele studies zullen kritische gezondheidsproblemen, zoals een hartaanval, beroerte, COPD (chronische obstructieve longziekte), een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, overgewicht en obesitas, en anderen aan te pakken.

In deze NHLBI gerechtigde praat Dr. Edwin Silverman over een klinische proef genaamd COPDGene. Deze studie onderzoekt of bepaalde genetische factoren maken sommige mensen die roken meer kans om COPD te ontwikkelen dan anderen.

COPD of chronische obstructieve longziekte, is een longziekte die hoesten, piepende ademhaling, kortademigheid en andere symptomen veroorzaakt. COPD is een belangrijke oorzaak van invaliditeit en de derde belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten.

Meer dan 10.000 vrijwilligers uit het hele land nemen deel aan COPDGene. De resultaten van dit onderzoek leiden tot een beter begrip van COPD en verbeteren waarop de ziekte wordt gediagnosticeerd en behandeld.

Doe mee aan de NHLBI en COPD Meer Breath Better ® programma zoals wij bewustwording over COPD en aan te moedigen die het risico lopen om de symptomen met een arts te bespreken.

Als u COPD heeft of denkt u misschien wel in gevaar, kunt u stappen ondernemen om de ademhaling te vergemakkelijken en leven een langer en actiever leven. Hier krijg je een eenvoudige ademtest en praten met uw arts of zorgverlener over de behandeling opties.

De NHLBI ontwikkelde de nationale COPD Meer Breath Beter ® programma om het bewustzijn van COPD te verhogen. De campagne is bedoeld om mensen met COPD te helpen en die het risico lopen te krijgen de diagnose vroeg, begrijpen hun behandeling opties, en een beter leven met de ziekte.

Meer informatie over de belangrijkste campagne-evenementen, activiteiten en middelen.